Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Qualityforest

QUALITYFOREST – PREDLOG NOVE POKLICNE KVALIFIKACIJE, KI VKLJUČUJE VSE PRVINE EVROPSKEGA CERTIFIKATA ZA DELO Z MOTORNO ŽAGO

Začetek: 02-10-2017 - Konec: 01-10-2019

Oznaka projekta: 2017-1-ES01-KA202-038677

Evropska sredstva: 223.460 EUR

Program: Erasmus+

Ključni ukrep: Sodelovanje pri uvajanju novosti in izmenjavi dobrih praks

Vrsta ukrepa: Strateško partnerstvo pri poklicnem izobraževanju in usposabljanju

 

ZGS sodeluje v projektu QUALITYFOREST.

Namen projekta je razvoj in oblikovanje predloga nove poklicne kvalifikacije, ki vključuje vse prvine evropskega certifikata za delo z motorno žago (ECC). Pri njegovi pripravi sodelujejo nekatere članice Evropskega sveta za gozdarstvo in okolje (EFESC) iz Belgije, Francije in Španije ter novi partnerji iz Bolgarije, Poljske, Portugalske in Slovenije, podpirajo pa ga tudi nekatere organizacije in centri za izobraževanje in usposabljanje, ki v projektu sodelujejo kot pridruženi partnerji.

Cilji projekta so zadostiti kadrovskim potrebam gozdne proizvodnje, zmanjšanje števila nesreč in smrtnih žrtev pri izvajanju gozdnih del, zmanjšanje stroškov, povezanih z nesrečami pri delu, izboljšati usposobljenost in učinkovitost delavcev sekačev na delovnem mestu, povečati mobilnost in zaposljivost delavcev po celi Evropi, izboljšati in razširiti izvajanje obstoječega poklicnega usposabljanja in standarda ocenjevanja, spodbujati in promovirati vseživljenjsko učenje, spodbujati stalni strokovni razvoj ter izboljšati preglednost in prepoznavnost znanj, usposobljenosti in kvalifikacij v Evropi.

Glavna pričakovana rezultata projekta sta: poklicni standard ter priročnik za učenje in ocenjevanje.

Več informacij o projektu

 

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.