Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

KnowForAlp - mreža za izmenjavo informacij v gozdarstvu

KnowForAlp - mreža za gozdarstvo je skupna pobuda najpomembnejših gozdarskih ustanov držav alpskega in predalpskega sveta, v kateri sodeluje tudi ZGS. Ta mreža pospešuje in omogoča izčrpno izmenjavo znanja in izkušenj med gozdarji.

Vanjo je vključenih 19 ustanov iz sedmih držav na območju Alp, med katerimi so raziskovalni inštituti, združenja lastnikov gozdov, javne gozdarske službe in druge organizacije s področja gozdarstva. Pobudo sofinancira EU v okviru programa za razvoj območja Alp, Interreg IIIB.

Posebnost mreže KnowForAlp je mednarodno sodelovanje med raziskovalci in praktiki na konkretnih projektih, ki so naravnani k zadovoljevanju potreb gozdarske prakse in končnih uporabnikov znanja. V okviru pobude KnowForAlp se razvijajo in izvajajo raznovrstna mednarodna strokovna srečanja, poseben poudarek pa je posvečen vzpostavitvi spletne strani www.waldwissen.net , s katero je zdaj prvič vzpostavljen večjezičen in urejen informacijski gozdarski sistem. Portal omogoča dostop do čedalje večjega števila znanstvenih in strokovnih besedil s vseh področij gospodarjenja z gozdovi. Stran je zanimiva in bo v kratkem dopolnjena tudi s slovenskimi prispevki.

ZGS kot partner v pobudi KnowForAlp sodeluje predvsem z posredovanjem informacij o izobraževalnih potrebah slovenskih gozdarjev, se udeležuje skupnih izobraževalnih dogodkov pri partnerjih in pripravlja dve mednarodni izobraževanji in sicer na temo prenosa znanja v gozdarstvu in n  a temo naših izkušenj s študijskimi krožki na podeželju.

Več informacij: Andrej Breznikar andrej.breznikarping@zgs.govpong.si