Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

2forT – Fresh Trend in Forestry Training

Projekt 2forT – Fresh Trend in Forestry Training (Erasmus+)

Projektni partnerji smo se odločili za sodelovanje v projektu »Fresh Trend in Forestry Training« zaradi želje po izboljšanju znanj in usposobljenosti izvajalcev poklicnega izobraževanja. Projekt je nadaljevanje projekta BLEFT (Erasmus+ KA2 2018-2021), v katerem so bili razviti novi pristopi pedagoškega dela, ki so bolj osredotočeni na individualne lastnosti slušateljev in uporabljajo postopke t.i. »igrifikacije« učnih procesov. Z novimi pristopi se želimo približati slušateljem, ki imajo težave z motivacijo za učenje, specifične pristope k učenju in motnje koncentracije. V okviru projekta bomo poleg novih pristopov uporabili tudi sodobne digitalne tehnologije in video pripomočke za učinkovitejše izvajanje izobraževanj. Z aktivnostmi bi posredno, preko boljše usposobljenosti in bolj verodostojnih slušateljev pripomogli k dvigu splošni ozaveščenosti javnosti o trajnostnem in podnebju prijaznem gozdarstvu.

CILJ

Projektni partnerji si okviru projekta 2ForT (ERASMUS +) prizadevamo za izboljšanje učinkovitosti gozdarskih usposabljanj s področja gozdarstva na območju EU. Nadgradnjo učnih procesov bomo dosegli z uporabo preizkušenih pristopov ustreznih za posamezno ciljno skupino udeležencev poklicnega izobraževanja in usposabljanja. Učne metode in pripomočki, ki bodo razviti v okviru projekta bodo pripomogli k izboljšanju in optimizaciji učnih procesov in bodo uporabne pri vseh oblikah poklicnega izobraževanja in usposabljanja. Posledica boljših učnih procesov bi bila večja strokovna usposobljenost in motivacija gozdarskih delavcev, večja učinkovitost njihovega dela, manj nezgod bolezni povezanih z delom, večja prepoznavnost in spoštovanost gozdarskega poklica ter dvig ekološke ozaveščenosti javnosti o trajnostnem in podnebju prijaznem gozdarstvu v Evropi.

REZULTATI

Spletni tečaj usposabljanja za trenerje poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki bo uporaben za vse izvajalce teh aktivnosti.

Kurikulum poklicnega usposabljanja v izobraževalnih organizacijah za usposabljanje v poklicnem izobraževanju.

Krepitev sodelovanja med izvajalci poklicnega izobraževanja in usposabljanja na področju gozdarstva na nivoju Evrope, ki je namenjeno tudi izmenjavi izkušenj, informacij in izboljšanju veščin usposabljanja, kar bi lahko vodilo tudi do razvoja novih projektnih zamisli.

Osnovni podatki o projektu:

 • trajanje projekta: 6.2.2022 do 6.2.2025
 • proračun projekta (ZGS): 42.736,00 EUR
 • projektni partnerji:
  • Centre Forestier de la région Provence Alpes Cote d`Azur (Francija)
  • Katholiek Onderwijs Vlaanderen (Belgija)
  • Bundesforschungs und Ausbildungszentrum fur Wald Naturgefahren und Landschaft (Auvstrija)
  • Kuratorium fur Waldarbeit und Forsttechnik KWF EV*KFW (Nemčija)