Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Medved LIFE

Mednarodni projekti - Medved LIFE

Z 31. decembrom 2005 se je končal mednaroden projekt LIFE NATURA Cooperation z naslovom »Principi za možno osnovanje alpske metapopulacije rjavega medveda« in njegovih rezultatov.

Cilj projekta je bil na podlagi različnih vhodnih podatkov s pomočjo modeliranja ugotoviti možnost za osnovanje metapopulacije rjavega medveda v Alpah. Projekt je pri delu združeval štiri partnerje iz treh držav in sicer nosilca projekta Naravni park Adamello Brenta ter Univerzo Udine iz Italije, WWF iz Avstrije in Zavod za gozdove Slovenije iz Slovenije.

Z 31. avgustom 2005 se je končal tri letni LIFE NATURA projekt z naslovom »Ohranitev velikih zveri v Sloveniji – Faza I (rjavi medved)«.

Namen projekta je bil na podlagi Strategije upravljanja z rjavim medvedom (Ursus arctos L.) v Sloveniji, ki jo je Vlada RS sprejela 24. januarja 2002, in iz nje izhajajočega Akcijskega načrta upravljanja z rjavim medvedom (Ursus arctos L.) v Sloveniji doprinesti k dolgoročni ohranitvi rjavega medveda in njegovega življenjskega okolja v Sloveniji ter omogočiti naravne migracije proti Alpam. Še posebna skrb je bila namenjena zagotavljanju pogojev za sobivanje medveda in človeka. Nosilec projekta je bil Zavod za gozdove Slovenije, sodelovalo je še sedem partnerjev: Ministrstvo za okolje, prostor, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, Biotehniška fakulteta – Oddelek za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire, Lovska zveza Slovenije, Oikos d.o.o. in Pristop d.o.o..

Medved Kočevska