Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Z gozdarjem v gozd

Gozdne učne poti ZGS

Gozdne učne poti (GUP) so ključna infrastruktura za spoznavanje in grajenje spoštljivega odnosa do gozda in narave. Namenjene so izobraževanju in spoznavanju gozdov in gozdarstva. So pomemben pripomoček za popularizacijo gozdov ter prispevajo k razvoju turizma na podeželju kot ene ključnih gospodarskih aktivnosti v Sloveniji.

Pregledovalnik gozdnih učnih poti Zavoda za gozdove Slovenije je del spletnega pregledovalnika MaPZS in je dostopen na povezavi: https://mapzs.pzs.si/gup. Vnos poti v pregledovalnik ni še zaključen. Podatke o vseh poteh lako pridobite na straneh območnih enot:

Evropske pešpoti

Evropske pešpoti so mednarodni sistem pešpoti, namenjen rekreacijskemu pohodništvu prek različnih evropskih dežel. Pri Evropskem popotniškem združenju (European Ramblers’ Association - ERA) je registriranih 12 poti v dolžini 60.000 km. Poti ne posegajo na vrhove gora ampak povezujejo pokrajine, doline, grebene, potekajo skozi gozdove in naselja.

Komisija ze evropske pešpoti v Sloveniji skrbi za vzdrževanje obeh evropskih pešpoti skozi Slovenijo: E6 in E7. Vzdržuje stike z Evropskim pohodniškim združenjem. Vsako leto organizira srečanje slovenskih popotnikov po evropskih pešpoteh.
Komisijo za evropske pešpoti Slovenije (KEUPS) sestavljajo: Planinska zveza Slovenije, Turistična zveza Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije in Zveza gozdarskih društev Slovenije.

Lahko se pridružite pohodom, ki jih organizira Komisija za evropske pešpoti v Sloveniji.