Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Po sledeh vodomca na uvodni prireditvi ob Tednu gozdov 2018

Slovenski Teden gozdov 2018 poteka med 28. majem in 3. junijem 2018. Dediščino skrbne in načrtne rabe gozda negujemo in ohranjamo tudi z razvojem odgovornih načinov aktivnega preživljanja prostega časa v naravi – turizmom in pohodništvom in z varovanjem naravnih vrednot. Zato smo uvodno prireditev Tedna gozdov 2018, ki je potekala v soboto, 28. 5. 2018, povezali z otvoritvijo nadgradnje naravoslovne krožne učne poti Po sledeh vodomca in vaškega jedra Cerovo, predstavitvijo trajnostnega turističnega razvoja občine Grosuplje in s srečanjem pohodnikov – Evropohod 2018.

Na prireditvi je Damjan Oražem, direktor Zavoda za gozdove Slovenije, pozdravil udeležence in predstavil letošnji slovenski Teden gozdov, ki ga tradicionalno praznujemo vsako leto konec maja in letos poteka pod geslom: "Gozd je kultura". Ker je leto 2018 Evropsko leto kulturne dediščine je poudaril, da je dediščina gospodarjenja z gozdom kot največjim slovenskim naravnim bogastvom kulturna vrednota, ki je rezultat načrtnega in skrbnega dela predhodnih in današnjih generacij, in da je v gospodarjenje z gozdovi v Sloveniji vključeno tudi varovanje naravnih in kulturnih dragocenosti.

Obiskovalci prireditve so bili priča tudi podelitvi priznanja Zavoda za gozdove Slovenije Caroline Ulaga, učenki OŠ Vojke Šmuc, zmagovalki evropskega likovnega natečaja Drevesa, naše skupno dobro. Caroline je v svojem likovnem delu Tišina – solze dreves v noči ujela občutke, ki so jih ob ujmah, ki v zadnjih letih pestijo naše gozdove, občutile mnoge Slovenke in Slovenci. Zato je bilo njeno izbrano za osrednji motiv Tedna gozdov 2018.

Prireditev se je nadaljevala s pohodom po prenovljeni naravoslovni učni poti Po sledeh vodomca in z obiskom Županove jame. Po vrnitvi na prireditveni prostor je evropohodnike pozdravil Jože Prah, predsednik Komisije za evropske pešpoti v Sloveniji in gozdar Zavoda za gozdove Slovenije. Dogodek se je zaključil zvečer ob glasbeni spremljavi Big banda Grosuplje.

Povezava:  Teden gozdov 2018

Uvodna prireditev Tedna gozdov 2018 je bila dobro obiskana.
Prireditveni prostor v jedru vasice Cerovo je bil zasnovan v prijetnem podeželskem slogu.
Udeležence je nagovoril Damjan Oražem, direktor Zavoda za gozdove Slovenije.
Caroline Ulaga je za svoje likovno delo prejela priznanje Zavoda za gozdove Slovenije.
Delo Caroline Ulaga Tišina – solze dreves v noči je osrednji motiv Tedna gozdov 2018.
Prireditev je spremljala živahna glasbena spremljava - pevski zbor in Big band Grosuplje.
Evropohodnike je pozdravil Jože Prah, predsednik Komisije za evropske pešpoti v Sloveniji in gozdar Zavoda za gozdove Slovenije.
« Nazaj