Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Skupna konferenca o upravljanju velikih zveri - sodelovanje med Alpami in Karpati

V Sloveniji bo med 6. in 8. marcem potekala mednarodna konferenca na temo upravljanja velikih zveri. To bo edinstvena priložnost za vzpostavitev tesnega sodelovanja med strokovnjaki in odločevalci Alpske in Karpatske regije.

Dogodek, ki ga organizira Zavod za gozdove Slovenije v okviru projekta LECA, skupaj gostita Alpska in Karpatska konvencija, ob podpori slovenskega Ministrstva za naravne vire in prostor ter češkega Ministrstva za okolje. 

Zakaj je sodelovanje ključno?
Stanje populacij velikih zveri, metode spremljanja, prostorske značilnosti njihovih habitatov ter stopnja interakcije s človekom in posledično konflikti se razlikujejo med regijami in znotraj njih samih. Čeprav za ohranjanje volka, rjavega medveda in evrazijskega risa v Evropski uniji velja enaka pravna podlaga, pa se politične prakse pri samem upravljanju ohranjanja med državami razlikujejo. Namen konference je tako zagotoviti celovito sliko stanja in upravljanja s populacijami velikih zveri v Alpah in Karpatih, zato se bo konferenca osredotočila na izmenjavo izkušenj in razkrivanje razlik v praksah upravljanja na regionalni in nacionalni ravni. S tem želi prispevati k boljšemu razumevanju ter boljšemu varstvu in upravljanju velikih zveri na vseevropski ravni. 
 

« Nazaj