Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

ZGS na sejmih AGRITECH in Alpe Adria 2019

Zavod za gozdove Slovenije se je ob koncu januarja in začetku februarja predstavil na sejmih AGRITECH in Alpe Adria 2019.

1. sejem AGRITECH, ki je potekal na prizorišču Celjskega sejma med 30. januarjem in 3. februarjem 2019, je bil osredotočen predvsem na predstavitev kmetijske in gozdarske mehanizacije. Zavod za gozdove se je v organizaciji Območne enote Celje na sejmu predstavil na lastni stojnici s široko ponudbo vsebin za lastnike gozdov. V sodelovanju z Zvezo lastnikov gozdov Slovenije so organizirali tudi posvet z naslovom: "Ujme v gozdovih in pomen intenzivnejšega gospodarjenja za naše gozdove, " na katerem sta s strokovnimi prispevki sodelovala mag. Andrej Breznikar, vodja službe za gojenje gozdov in Damjan Oražem, direktor ZGS. Sejemske aktivnosti so del širše kampanje promocije aktivnega gospodarjenja z zasebnim gozdom na območju ZGS OE Celje, ki jo kontinuirano izvajajo z namenom spodbujanja aktivnosti zasebnih lastnikov gozdov.

30. mednarodni sejem Alpe Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je letos obiskalo 20.000 obiskovalcev. Na sejmu, ki je letos potekal pod sloganom "Skočite v naravo!", je sodelovalo 330 razstavljavcev iz Evrope in sveta. Zavod za gozdove Slovenije se je s partnerji Turistično zvezo Slovenije, GIZ pohodništvo in kolesarjenje ter Komisijo za evropske pešpoti predstavil v dveh razstavah: Turizem, gozd in kultura in Naj pot 2018.

« Nazaj