Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

ZGS na mednarodnem strokovnem simpoziju o bukovih gozdovih v Viterbu

Sodelavke in sodelavci Zavoda za gozdove Slovenije so se med 18. in 21. septembrom 2018 v Viterbu v Italiji udeležili 11. mednarodnega simpozija z naslovom: Naravni in gospodarjeni bukovi gozdovi kot referenčni ekosistemi za trajnostno upravljanje gozdnih virov in ohranjanje biotske raznovrstnosti.

Na simpoziju so bile predstavljene najnovejše raziskave s področja biologije bukve, odziva bukve na okoljske dejavnike, strukture in dinamike bukovih gozdov, gospodarjenja z bukovimi gozdovi, biodiverzitete in ohranjanja le-te v bukovih gozdovih. Zavod za gozdove Slovenije se je na simpoziju predstavil s 5 prispevki, 4 ustnimi in enim plakatom. Dva prispevka sta bila pripravljena v okviru projekta Links4soils in dva prispevka v okviru projekta AlpBionet2030.

ZGS je sodeloval pri naslednji prispevkih:

  • Aleš Poljanec, Dragan Matijašič, Rok Pisek: Integrating Natura 2000 forest habitats in forest management
  • Andreja Nève Repe, Klemen Jerina, Matija Klopčič, Aleš Poljanec: Impact of ungulate browsing on natural regeneration of European beech (Fagus sylvatica L.)
  • Živa Bončina, Matija Klopčič, Aleš Poljanec: Natural regeneration after a windstorm in pure secondary norway spruce forests in the Alps: Is European beech coming home?
  • Živa Bončina, Aleš Poljanec, Matija Klopčič, Andrej Bončina: Assessing European beech forest productivity from inventory data
  • Matija Klopčič, Andrej Rozman, Aleš Poljanec, Andrej Bončina: Did climate change trigger shift in Fagus sylvatica distribution in Slovenia?
« Nazaj