Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Zavod za gozdove Slovenije strokovni partner akcije "BOLJ ZELENA SLOVENIJA: AKCIJA ZA POMOČ SLOVENSKIM GOZDOVOM"

V podjetju Radenska so v pomoč gozdovom pri prilagajanju na podnebne spremembe v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije zasnovali akcijo, s katero bodo v Sloveniji zasadili 10.000 novih dreves. S kampanjo pozivajo potrošnike, da jih pri ohranjanju narave podprejo s preudarno izbiro in nakupom izdelkov ter odgovornim ravnanjem z embalažo.

Gozdove bodo obnavljali s sajenjem sadik domačih drevesnih vrst, prilagojenih rastišču. V okviru akcije bo s saditvijo sadik hrasta doba, črnega topola in vrb obnovljenih 2,3 ha poškodovanih gozdov. Zavod za gozdove Slovenje je strokovni partner akcije in nudi podporo pri izbiri primernih sadik in objektov za obnovo gozda ter pri sami organizaciji obnove.

»Radenska bo s sadnjo dreves pomagala gozdovom v Pomurju. Tamkajšnji gozdovi so dragoceni in čutijo znatne posledice podnebnih sprememb. Slednje se odražajo skozi povečane poškodbe gozdov zaradi nekaterih rastlinskih bolezni, škodljivcev in invazivnih tujerodnih vrst, kar vse skupaj onemogoča sicer običajno naravno obnovo. Zato jim pomagamo s sadnjo sadik domačih drevesnih vrst (hrasta doba, črnega topola, vrb in drugih), za katere menimo, da bodo kos spremenjenim razmeram in da bodo osnova novim gozdovom v Pomurju, ki bodo služili tudi zanamcem,« je povedal Damjan Oražem, direktor Zavoda za gozdove Slovenije.

Več informacij o kampanji je na voljo na spletnih straneh Radenske: www.srcnozajutri.si

 

« Nazaj