Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Zavod za gozdove Slovenije na sejmu Alpe Adria 2022

Zavod za gozdove Slovenije se med 23. in 26. marcem 2022 predstavlja na sejmu Alpe Adria. Osrednja tema predstavitve ZGS na sejmu so gozdne učne poti, ki so namenjene izobraževanju in spoznavanju gozdov in gozdarstva v Sloveniji. Usmerjajo obisk v gozdu ter zmanjšujejo škodo, ki jo v gozdu lahko povzročata rekreacija in turizem.

Na stojnici je na ogled 14 plakatov z opisi gozdnih učnih poti iz vseh območnih enot Zavoda za gozdove Slovenije. Na ogled so najnovejši filmi o gozdovih in gozdarstvu Slovenije ter gozdnih učnih poteh. Obiskovalci  se lahko sprehodijo po kratkem odseku gozdne učne poti, ki poteka po stojnici, ter spoznajo novi Pregledovalnik gozdnih učnih poti Zavoda za gozdove Slovenije. Obiskovalce vabimo tudi na obsejemska dogodka, pri katerih sodeluje ZGS:

Prva predstavitev pregledovalnika gozdnih učnih poti Zavoda za gozdove Slovenije

Lepo vabljeni na prvo predstavitev pregledovalnika gozdnih učnih poti ZGS, ki bo potekala v petek, 25. 3. 2022, od 10.30 do 12.30 ure v preddverju Marmorne dvorane na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. V pregledovalnik, ki deluje v okviru sistema MaPZS Planinske zveze Slovenije, je poskusno vnesenih 14 gozdnih učnih poti - ena za vsako območno enoto Zavoda za gozdove Slovenije. Pregledovalnik v beta različici je dostopen na povezavi https://mapzs.pzs.si/gup oz. https://mapzs.pzs.si/gozdneucnepoti. Izdelan je bil  v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije in Ljubljanskim urbanističnim zavodom. Izdelavo pregledovalnika je finančno podprla Gorenjska banka.

Deset let - deset najboljših tematskih poti 2011-2021 na sejmu Alpe Adria v Ljubljani

Turistična zveza Slovenije skupaj s partnerji Zavodom za gozdove Slovenije in Slovenia Outdoor že deset let ocenjuje tematske poti v Sloveniji. V okviru vseslovenskega natečaja Moja dežela  lepa in gostoljubna si je komisija za Naj tematsko pot v minulem desetletju ogledala kar 400 tematskih poti, od katerih je vsako leto izbrala najboljše. Ob okrogli obletnici začetka ocenjevanja tematskih poti v Sloveniji, bomo desetim najboljšim tematskim potem podelili posebno jubilejno priznanje, deset najboljših tematskih poti pa se bo tudi predstavilo.  Vljudno vabljeni na prireditev, ki bo v četrtek 24. 3. 2022, med 10.30 - 12.00, na glavnem odru v preddverju Marmorne dvorane.

« Nazaj