Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Zavod za gozdove Slovenije na sejmu AGRITECH 2022

Lastnike in obiskovalce gozdov vabimo na stojnico in predavanja Zavoda za gozdove Slovenije na sejmu AGRITECH, ki poteka v Celju med 9. in 13. marcem 2022. Vabljeni na razstavni prostor v hali L1 ter na predavanja in okrogle mize ob gozdarskem dnevu, ki bo v petek, 11. marca 2022.

Po več kot dveh letih ponovno poteka sejem Agritech, ki na Celjskem sejmu poteka med 9. in 13. marcem 2022. Zavod za gozdove Slovenije ima razstavni prostor v hali L1, kjer se lahko obiskovalci poučijo o gozdnem bontonu ter o gozdovih in gozdarstvu povprašajo revirnega gozdarja. Na ogled je razstava z naslovom: "Obiskovalci gozda" ter različni gozdni gozdarski filmi.

Na sejmu bo v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in Zvezo lastnikov gozdov Slovenije organiziran tematski dan za lastnike gozdov, ki bo potekal v petek, 11. 3. 2022. V okviru gozdarskega dneva bo v terminu od 11:00 – 12:45 v Modri dvorani potekalo predavanje z naslovom: "Obiskovalci gozda in gozdni bonton". Predavanje bo imela Karmen Kukovič (Mozaik znanja), ki bo predstavila otroško slikanico z naslovom: "Zgodbe iz Rečnikove hoste".

V organizaciji Zveze lastnikov gozdov Slovenije bo ob gozdarskem dnevu potekala okrogla miza na temo sprejemanja 10-letnih gozdnogospodarskih in lovsko upravljavskih načrtov, na kateri bo imel ZGS predstavitev. Dogodek bo sklenil podpis pisma o nameri za ureditev razmer s področja obiska v naravi, predvsem v primerih nelegalne vožnje z motornimi vozili v naravnem okolju.

Na sejmu bodo potekale tudi demonstracije delovanja gozdarskih strojev, cepilnikov drv, demonstracija žaganja hlodov s krožno žago s trakom in gozdarskih prikolic z dvigali.

« Nazaj