Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Vabilo na tradicionalno srečanje oglarjev Slovenije 2015

Društvo oglarjev Rute – Gozd Martuljek in Klub oglarjev Slovenije, v sodelovanju z Občino Krajnska Gora, Zavodom za gozdove Slovenije in Turistično zvezo Slovenije, vabijo v petek, 31. julija 2015 na tradicionalne oglarske dni v Gozdu Martuljku in tradicionalno srečanje oglarjev Slovenije.

 

Slavnostni prižig kope bo ob 18. uri na kopišču v Rutah (Gozd Martuljek).

 

Poleg domačih oglarjev nas bodo pozdravili še: župan občine Krajnska Gora, g. Janez Hrovat, vodja OE Bled Zavoda za gozdove Slovenije g. Andrej Avsenek, predsednik Kluba oglarjev Slovenije g. Jože Prah in predsednik Društva likovnega ustvarjanja Ribnica g. Brane Žunič. Slavnostni govornik bo državni sekretar z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano g. Miha Marenče.

 

Priča bomo tudi predaji tradicionalnega kipca oglarja, ki ga prinesejo oglarji iz Cola in ga predajo oglarjem Društva oglarjev Rute – Gozd Martuljek. Oglarji iz Srednjega Lipovca, iz Žužemberka, pa bodo povabili na srečanje oglarjev Slovenije leta 2016.

 

Kulturnem programu bo sledilo družabno srečanje! Prireditev bo povezoval Bojan Makovec.

 

Dogajanja v zvezi z letošnjim Srečanjem oglarjev Slovenije bodo predstavljena na novinarski konferenci v torek, 28.7.2015 ob 11. uri (vabilo)

(Lahko se nam pridružite tudi v petek 31.7.2015 ob 10.00 uri na kopišču in se skupaj podamo na pohod k Martuljškim slapovom).

 

Celoten program letošnjega srečanja oglarjev Slovenije je na voljo na priloženi povezavi.

 

V okviru srečanja oglarjev bo potekala tudi likovna kolonija.

 

Vljudno vabljeni !

 

Več informacij: Jože Prah, 041 657 560 , joze.prahping@amispong.net in Elizabeta Kejžar, 041 455 541, infoping@dezela-zabavepong.si

Sponzorji in podporniki prireditve so: Društvo oglarjev Rute, Občina Krajnska gora, Zavod za gozdove Slovenije, Klub oglarjev Slovenije, Planinsko društvo Lisca – Sevnica.

« Nazaj