Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Vabilo na Naj pot 2017 - Živi muzej Krasa

Vljudno vabljeni na Klepet na Naj poti 2017 – ŽIVI MUZEJ KRASA, ki bo v soboto, 7. aprila 2018, s pričetkom ob 10.00 v veliki sejni dvorani Občine Sežana.

Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z Občino Sežana, Zavodom za šport, turizem in prosti čas, Zavodom za gozdove Slovenije in GIZ pohodništvo kolesarjenje vabi na Klepet na Naj poti 2017 – ŽIVI MUZEJ KRASA, ki bo v soboto, 7. aprila 2018, s pričetkom ob 10:00 v veliki sejni dvorani Občine Sežana (Partizanska cesta 4, 6120 Sežana). Živi muzej Krasa, območje z največjo intenziteto kraških pojavov, ki je bilo več kot pol stoletja zaprto za javnost, je bilo na Dnevih slovenskega turizma 2017, razglašeno za najboljšo tematsko pot 2017. V okviru vseslovenske akcije »Moja dežela, lepa in gostoljubna« je strokovna komisija izbirala med 27. slovenskimi tematskimi potmi.

Dogodek bo razdeljen v tri sklope: uvodne pozdrave in predstavitve, terenski ogled in zaključek klepeta. Med drugimi bo na dogodku spregovoril tudi Jože Prah, revirni gozdar Zavoda za gozdove Slovenije in član komisije Turistične zveze Slovenije. Namen in cilji srečanja so izmenjava informacij in izkušenj, izmenjava znanj oz. spretnosti, medsebojno spoznavanje in tkanje vezi in skupno gibanje v kraški naravi. Dogodka se bodo udeležili: skrbniki in načrtovalci tematskih poti, udeleženci tekmovanja Naj pot, predstavniki institucij, ki se ukvarjajo z razvojem na področju tematskih poti, predstavniki destinacijskih organizacij: LTO, TIC, občin, idr., zainteresirana javnost, turistične agencije in organizacije in predstavniki lokalne skupnosti. Po dogodku bo za udeležence tudi možnost kosila na kraški gmajni v Živem muzeju Krasa.

Več informacij in navodila za prijavo je na voljo v priloženem vabilu in podrobnem programu.

Povezave: Vabilo | Podroben program | Foto album | Zloženka - Živi muzej Krasa

« Nazaj