Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Teden gozdov 2017: Več kot 70 gozdnih dogodkov in aktivnosti po celi Sloveniji

Slovenski Teden gozdov obeležujemo vsako leto zadnji teden v maju že več kot 40 let. Teden gozdov je letos potekal med 22. in 28. majem s krovno temo »Znanje za gozd«. S to temo smo želeli ozavestiti javnost o pomenu znanja, razvoja in raziskav za prihodnost slovenskih gozdov v okoljsko nepredvidljivih razmerah ter izpostaviti dosedanje uspehe razvojnega dela na področju gozdarstva.

 

V Ljubljani so potekali osrednji dogodki Tedna gozdov 2017, ki so bili posvečeni praznovanju 70. letnice ustanovitve Gozdarskega inštituta Slovenije in s tem obeležitvi 70 let načrtnega raziskovalnega in razvojnega dela v sodobnem slovenskem gozdarstvu. Poleg osrednjih dogodkov pa je po Sloveniji za široko paleto udeležencev potekalo in še poteka več kot različnih 70 dogodkov in aktivnosti v organizaciji Zavoda za gozdove Slovenije in drugih inštitucij s področja gozdarstva.

 

V letošnjem Tednu gozdov je zaživel tudispletni portal Znanje za gozd, ki je namenjen širjenju znanja o gozdu in gozdarstvu. Na njem so redno objavljene tudi napovedi dogodkov, ki so namenjeni različnim javnostim. Kar nekaj dogodkov se bo zgodilo tudi v prihodnjih dneh, zato ste vabljeni, da obiščete interaktivni zemljevid dogodkov. Na spletnem portalu prav tako objavljamo novice, poročila o preteklih dogodkih in zanimive prispevke o gozdovih.

 

Več o dogodkih, ki so potekali pod sloganom "Znanje za gozd":

« Nazaj