Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Gorski les: od vznika do evra - vabilo na ustanovitev projektnega konzorcija za vzpostavitev gozdno lesne verige Gorski les

Vabilo na ustanovitev projektnega konzorcija za vzpostavitev gozdno lesne verige Gorski les

 

V petek, 31. marca 2017, bo v Solčavi potekala predstavitev pobude za vzpostavitev gozdno - lesne verige Gorski les Solčavsko in podpis Pisma o nameri za ustanovitev projektnega konzorcija. Člani konzorcija bodo sodelovali pri zasnovi, promociji in izvedbi pilotnega projekta na Solčavskem in v Zgornji savinjski dolini.

 

Pobudo bodo predstavili deležniki različnih skupin, tako lokalni pobudniki za izvedbo pilotskega projekta vzpostavitev gozdno - lesne verige Gorski les - Solčavsko, Alojz Lipnik, iz območne enote Zavoda za gozdove Slovenije, kot tudi raziskovalci Biotehniške fakultete in Gozdarskega inštituta Slovenije, ki so v okviru ,projekta PEGASUS, pobudo prepoznali kot zanimiv primer za tržno ovrednotenje ekosistemsko storitev na hribovskih in gorskih območjih, ter Alojz Selišnik in Stanko Kopušar, predstavnika lokalnega gospodarstva, zainteresirana, da skupaj z drugimi izgradita certificirano blagovno znamko z proizvodnjo nišnih visoko kakovostnih proizvodov iz gorskega lesa. Prisotni bodo tudi drugi pobudniki, bistveni za zagotavljanje višje vrednosti v celotni gozdno - lesni verigi gorskega lesa, vse od lastnikov gozdov do izdelovalcev lesnih proizvodov ter drugi. Projekt se bo pilotsko izvajal na Solčavskem, ob uspešnem zagonu pa lahko preraste v slovensko zgodbo, ki bo vključila tudi druga hribovsko-gorska območja, kjer je možno priti do značilnega visokokakovostnega lesa.

 

Vljudno vabljeni k udeležbi!

 

Napoved dogodka

 

 Vabilo na dogodek s programom

 

 

 

« Nazaj