Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Sporočila za javnost

Do znanj o gozdovih tudi prek novih učnih lekcij

Zavod za gozdove Slovenije je skupaj z učnim portalom YUNO – tvoja šola pripravil štiri digitalne učne lekcije, ki bodo v pomoč učencem pri usvajanju znanja o gozdovih. Lekcije so brezplačno dostopne na platformi YUNO, v prvem tednu pa si jih je ogledalo več kot 9 tisoč spletnih uporabnikov.

V okviru posebnega Raziskovalnega tedna: Odkrijmo skrivnosti Gozdov Slovenije! smo predstavili štiri predposnete YUNO učne lekcije. Vsaka izmed njih je sestavljena iz video razlage predavatelja z didaktično predlogo, zapiska vaj, ki ga je možno natisniti, in rešitev. Učne lekcije Uvod v gozdove, Gozdni ekosistem, Življenje v gozdovih in Predstavitev Zavoda za gozdove Slovenije predstavljajo prvo digitalizirano obliko učnih vsebin s področja. Gre za katalogizirano zbirko izredno pomembnih in razgibanih vsebin o gozdu in njegovem ekosistemu ter gozdovih v Sloveniji, s katerimi izobražujemo, informiramo in ozaveščamo osnovnošolce širom Slovenije ter tako skrbimo za dvig ozaveščenosti in družbene odgovornosti med osnovnošolci, mladimi in njihovimi družinami ter splošno javnostjo.
 
Učne vsebine so bile pripravljene v sodelovanju z učnim portalom YUNO – tvoja šola, učne lekcije pa so v celoti pripravljene po YUNO učni metodi. Vsaka izmed učnih lekcij vključuje:
●    11 minut dolgo video razlago predavatelja,
●    zapisek, ki ga učenci lahko natisnejo, dopolnijo, popišejo ali porišejo, ter
●    vaje in rešitve, s katerimi utrdijo svoje usvojeno znanje.

»Gradiva so zanimiva in verjamemo, da bodo v pomoč učencem pri usvajanju znanja in učiteljem pri obravnavi učne snovi o gozdovih. Slovenija je tretja najbolj gozdnata država v Evropi, zato je prav, da že otroke učimo o pomenu gozdov, njegovih funkcijah in predvsem o ohranjanju narave,« je dejal direktor Zavoda za gozdove Slovenije, Gregor Danev.

Pri pripravi gradiv so sodelovali strokovni sodelavci ekipe portala YUNO in Zavoda za gozdove Slovenije. Gradiva so pripravljena tudi z dodatnim uvidom za učence s posebnimi potrebami (dislektična pisava, odkrenljiva pozornost, grafomotorične specifičnosti …). Projekt digitalizacije učnih vsebin Gozdovi Slovenije je sofinanciran s strani Zavoda za gozdove Slovenije in projekta LIFE-IP NATURA.SI.

Učne lekcije so dostopne na tej povezavi: Gozdovi Slovenije (yuno.si)

« Nazaj