Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Zavod za gozdove Slovenije na svetovni razstavi One With Nature v Budimpešti

Zavod za gozdove Slovenije se v okviru postavitve Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije predstavlja na svetovni lovski in naravovarstveni razstavi One with Nature na Madžarskem, ki poteka med 25. septembrom in 14. oktobrom 2021 v Budimpešti.

Slovenija se na razstavnem prostoru predstavlja celostno z ekosistemskim pristopom gospodarjenja z gozdom in upravljanja z divjadjo, predstavljene teme so tudi: lovska organiziranost, lovski turizem, ribištvo in zeleni turizem. Pri pripravi vsebin poleg ministrstva in Zavoda za gozdove Slovenije sodelujejo tudi Zavod za ribištvo Slovenije, Lovska zveza Slovenije in Ribiška zveza Slovenije.

V nedeljo, 26. 9. 2021, je na sejmu potekal slovenski dan, v okviru katerega so se predstavili na katerem so se predstavili lovci, ribiči in gozdarji. Slovenski razstavni prostor sta obiskala tudi mag. Janez Logar, v. d. direktorja ZGS in dr. Jože Podgoršek, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki je ob slovenskem dnevu med drugim povedal: "Ekosistemski pristop tako uresničujemo predvsem prek skupnih dolgoročnih načrtov gospodarjenja z gozdovi in upravljanja z divjadjo, kar je prikazano tudi na razstavnem prostoru. Vsi se srečujemo s podnebnimi spremembami, ujmami, invazivnimi tujerodnimi rastlinskimi in živalskimi vrstami. S skupnim prizadevanjem lahko zmanjšamo vpliv težav, da bosta lahko narava in okolje odpornejša na te težave."

Več informacij: https://onewithnature2021.org

« Nazaj