Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Zavod za gozdove Slovenije je predstavil Pregledovalnik podatkov o gozdovih

Na centralni enoti Zavoda za gozdove Slovenije je bila v četrtek, 28. 5. 2015 ob 10. uri javna predstavitev internetnega/medmrežnega Pregledovalnika podatkov o gozdovih. Dogodek je bil sestavni del prireditev ob Tednu gozdov 2015.

 

Udeležencem so predstavniki Zavoda za gozdove Slovenije prikazali načine in možnosti uporabe prostorskega pregledovalnika gozdarskih podatkov. Pregledovalnik je dostopen na spletni povezavi prostor.zgs.gov.si/pregledovalnik. Portal omogoča javno in celovito pregledovanje podatkov o gozdovih ter iskanje po vseh glavnih gozdarskih vsebinah. Pregledovalnik je namenjen širši javnosti in lastnikom gozdov ter še posebej strokovnim službam ZGS in ostalim inštitucijam, ki sodelujejo pri gospodarjenju z gozdnim prostorom – različnim ministrstvom, Zavodu republike Slovenije za varstvo narave, Kmetijsko gozdarski zbornici, Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov in drugim.

 

Uporabnikom Pregledovalnik ponuja, poleg osnovnih podatkov o gozdovih, tudi podatke o legi in značilnostih gozdnih rezervatov, varovalnih gozdov, o krčitvah gozdov v kmetijske namene ter o zemljiščih v zaraščanju, požarno ogroženih gozdovih in gozdnih cestah.

 

Poseben poudarek je namenjen tudi funkcijam gozdov in conaciji gozdnega prostora. Izdelek je bil delno financiran tudi iz sredstev že zaključenega EU projekta SylvaMED (http://www.sylvamed.eu/).

 

Zavod za gozdove Slovenije

 

« Nazaj