Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Vabilo na skupni akciji sajenja sadik na Krasu

Tudi to jesen bomo na Krasu skupaj vihteli krampe in sadilli sadike toploljubnih listavcev, in sicer 24. in 25. novembra.

Počakali smo na  primeren jesenski čas, da lahko nadaljujemo z obnovo gozda in pomagamo naravi, da si čim prej opomore po uničujočem požaru, ki je lani julija povsem spremenil podobo goriškega Krasa. Z akcijami obnove gozda smo s skupnimi močmi doslej posadili skoraj 20.000 sadik gozdnega drevja na 15 hektarjih površin ter posejali 1,2 tone semena na 127 hektarjih. Letos načrtujemo, da bomo posadili 50.000 sadik toploljubnih listavcev na 26 hektarjih, ki bodo pospešili obnovo gozda na najbolj prizadetih območjih. 

Enako kot pri gašenju požara se je tudi na prvih akcijah obnove gozda povezala cela Slovenija. Prostovoljci od vsepovsod so in ste domačinom izkazali podporo in vlili upanje, da bo po požaru pust in črn Kras nekoč spet zelen. 
V Koordinacijskem centru za obnovo pogorelega Krasa smo skupaj z lokalno skupnostjo zasnovali dve večji jesenski akciji pogozdovanja.


Pri Pomniku miru na Cerju v občini Miren - Kostanjevica se bomo zbrali

-    v petek, 24. novembra 2023, ob 9. uri
in
-    v soboto, 25. novembra 2023, ob 9. uri.


Zaradi boljše organizacije dogodkov so obvezne prijave do vključno 20. 11. 2023. Prijavni obrazec je objavljen na spletni strani www.skupajzakras.si, kjer je možna tudi prijava skupin.
Organizatorji dogodka bomo poskrbeli za sadike, topel obrok in pijačo. 

Obvezna oprema: terenski čevlji,  vremenskim razmeram primerna obleka in orodje za sajenje (zaščitne rokavice, kramp, motika …). V primeru slabega vremena bosta akciji prestavljeni za en teden na 1. in 2. december. Vsi prijavljeni udeleženci bodo o tem pravočasno obveščeni.

Hvala za vaš posluh in pripravljenost, da skupaj prispevamo k trajnostni obnovi naših gozdov.
 

Dodatne informacije: Nika Leban, +386 (0)31 310 800 ali info@mirenkras.si

Navodila za pot: Koordinate Pomnika miru na Cerju: 45.87252859297448, 13.616085446432574
Na hitri cesti H4 Ljubljana–Nova Gorica izberite izvoz za Miren. Pot iz Mirna nadaljujete v smeri Opatje selo in pazite na odcep levo proti Muzeju na Cerju. 

Več o projektu Skupaj za Kras: www.skupajzakras.si
 

« Nazaj