Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Vabilo lastnikom gozdov za sadnjo na območjih Jelovice, ki so jih poškodovale ujme in podlubniki

V projektu JeloviZA bo Zavod za gozdove Slovenije, OE Bled spomladi 2023 pričel s sadnjo 24.000 sadik gozdnega drevja za obnovo po ujmah in podlubnikih poškodovanih gozdov širšega območja Jelovice. S tem želimo povečati vrstno pestrost in odpornost gozda na vremenske ujme in druge posledice podnebnih sprememb z za to območje primernimi avtohtonimi drevesnimi vrstami.

Lokacije bomo izbirali na projektnem območju v sodelovanju s pristojnimi revirnimi gozdarji. V projektu bomo lastnikom zemljišč zagotovili sadike primernih drevesnih vrst, zaščito zanje ter vso izvedbo (sadnja, obeleževanje in zaščita).

Vse, ki bi si želeli vključiti v projekt, prosimo, da kontaktirate sodelavko Ano Mežan  (ana.mezanping@zgspong.si) ali svojega revirnega gozdarja najkasneje do 23. decembra 2022. Skupaj bomo ugotovili, ali vaše površine ustrezajo izbranim kriterijem in se dogovorili o podrobnostih sodelovanja.

Februarja 2023 bo Zavod za gozdove za lastnike gozdov organiziral tudi izobraževalno delavnico o obnovi gozda po ujmah. Termin delavnice bo objavljen mesec dni pred dogodkom.

Zavod za gozdove Slovenije, Območna enota Bled

« Nazaj