Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Uspešna predstavitev ZGS na sejmu AGRA 2016 v Gornji Radgoni

Uspešna predstavitev ZGS na sejmu AGRA 2016 v Gornji Radgoni

 

Osrednja slovenska sejemska prireditev kmetijstva živilstva in gozdarstva AGRA 2016 v Gornji Radgoni, ki je bila že 54. po vrsti, je zaprla svoja vrata. Gozdarstvo je bilo na sejmu dobro zastopano, saj so se predstavila številna gozdarska podjetja, organizacije in javne inšitucije, ki sodelujejo pri usmerjanju gospodarjenja s slovenskimi gozdovi. Zavod za gozdove je pripravil več predstavitev, demonstracij in drugih aktivnosti.

 

Rdeča nit sejemskih predstavitev ZGS so bile naravne ujme in škodljivi dejavniki, še posebej podlubniki, katerim so izpostavljeni slovenski gozdovi.

 

V nedeljo 21. 8. 2016, ko je bil na sejmu gozdarski dan, je potekalo 18. državno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov. V ekipni konkurenci so se najbolje odrezale ekipe lastnikov gozdov iz OE Tolmin, Nazarje in Maribor. Iz teh ekip so tudi najboljši v posamični konkurenci, tako pri moških kot ženskah. Tekmovanje je odprl državni sekretar na MKGP mag. Marjan Podgoršek, ki je prav tako na koncu podelil priznanja in nagrade najboljšim. 

 

Strokovni program ZGS na sejmu smo dopolnili s posvetom o možnostih za izboljšanje dostopa lastnikov gozdov do podatkov o gozdovih, s katerimi želimo spodbuditi lastnike gozdov za bolj aktivno gospodarjenje z gozdovi.

 

Na demonstracijskem prostoru sejma sta bili izvedeni dnevno po dve demonstraciji varnega dela z motorno žago. Demonstracije so bile zelo dobro obiskane, saj se je povprečno vsake od njih udeležilo preko 100 obiskovalcev sejma.

 

V sredo, 23. 8. 2016 je predsednik vlade dr. Miro Cerar, ob svojem obisku sejma,  v dendrološkem parku pri razstavnem  prostoru ZGS posadil drevo lipe, s katerim smo dopolnili zbirko 28 tam rastočih drevesnih vrst, za katere skrbi ZGS, in jih predstavlja obiskovalcem sejma.

 

Nekaj utrinkov iz letošnjega sejma:

 

Dr. Miro Cerar je v dendrološkem parku posadil drevo

 

Otvoritev 18. državnega sekaškega tekmovanja lastnikov gozdov

 

Podelitev nagrad najboljšim tekmovalcem

« Nazaj