Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Srečanje direktorjev direktoratov za gozdarstvo ob predsedovanju EU

Predstavniki Zavoda za gozdove Slovenije so sodelovali na neformalnem srečanju direktorjev direktoratov za gozdarstvo držav Evropske Unije, ki ga je ob predsedovanju Republike Slovenije Svetu EU organiziral Direktorat za gozdarstvo in lovstvo na Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

V četrtek, 9. 9. 2021, je v Občini Radlje ob Dravi in Pahernikovih gozdovih potekala predstavitev slovenskih gozdov in gozdarstva. Program so pričeli v Centru za sonaravno gospodarjenje z gozdovi v Muzeju Radlje od Dravi, kjer je udeležencem dr.Aleš Poljanec, pomočnik direktorja ZGS za strokovne zadeve, predstavil trajnostno, sonaravno in večnamensko gospodarjenje z gozdovi ter načrtovanje razvoja gozdov v Sloveniji. Za predstavitev gozdov na območju je poskrbel Branko Gradišnik, vodja območne enote Slovenj Gradec na ZGS. Uvodoma je udeležence nagovoril Alan Bukovnik, župan občine Radlje ob Dravi. Sledil je ogled razstave na temo sonaravnega gospodarjenja z gozdovi v Sloveniji, ki je nastala na pobudo društva Pro Silva Slovenija.

Na terenskem delu srečanja so udeleženci pod vodstvom prof. dr. Jurija Diacija iz Oddelka za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in gozdarjev ZGS KE Radlje Jerneje Čoderl in Andreja Ribiča spoznali Pahernikove gozdove in tradicijo sonaravnega gospodarjenja z njimi. Na praktičnih primerih so bile udeležencem predstavljeni principi in metode sonaravnega gospodarjenja z gozdovi. Ogledali so si tudi izjemna drevesa, Pahernikovo smreko in Sgermovo smreko, najvišjo smreko v Evropi. Sgermovo smreko sta predstavila lastnika tamkajšnjega gozda, ki sta poudarila velik pomen odgovornega in sonaravnega gospodarjenja z gozdovi za lastnike gozdov.

Neformalno srečanje direktorjev direktoratov za gozdarstvo držav Evropske Unije je potekalo 8. in 9. septembra 2021 na območjih ZGS OE Maribor in Slovenj Gradec. Več informacij: https://www.gov.si/dogodki/2021-09-08-neformalno-srecanje-generalnih-direktorjev-eu-za-gozdarstvo/

 

« Nazaj