Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Sejem Narava zdravje 2021

Med 20. in 23. oktobrom 2021 se je Zavod za gozdove Slovenije pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano predstavljal na sejmu Narava zdravje, ki tradicionalno poteka v jesenskem času na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Rdečo nit predstavitve na zunanji ploščadi sejma je predstavljala gozdna učna pot oz. razstava »Gozd in gozdarstvo v Sloveniji«, na kateri so lahko obiskovalci dobili informacije o slovenskih gozdovih in gospodarjenju z njimi. Kot vsako leto je bil predstavljen tudi Gozdni bonton, zbirka pravil obnašanja, ki jih moramo upoštevati ob obisku gozda. Obiskovalci so se lahko okrepčali s pečenim kostanjem in si z odgovori na vprašanja o gozdnem bontonu prislužili praktične nagrade Gozdnega sklada. Na stojnici je bilo govora tudi o prilagajanju trajnostnega, sonaravnega in večnamenskega gospodarjenja z gozdovi na podnebne spremembe. Predstavitev je bila izvedena v okviru mednarodnega projekta LIFE SySTEMiC. Na stojnici so se z barvitimi izdelki – poslikanimi gnezdilnicami za ptice – predstavljali tudi varovanci Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič.

Sejem sta obiskala predstojnika obeh institucij: mag. Janez Logar, v. d. direktorja ZGS, in dr. Jože Podgoršek, Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije. Oba sta poudarila, da je nadaljevanje s sejemskimi aktivnostmi in izobraževanje javnosti o aktualni problematiki v gozdnem prostoru kljub oteženim razmeram izjemnega pomena. V okviru strokovnega programa sejma je dr. Urša Vilhar iz Gozdarskega inštituta Slovenije izvedla predstavitev na temo gozdne pedagogike in predstavila Priročnik za učenje in igro v gozdu, ki je bil na sejmu na voljo zainteresiranim učiteljem in drugim.

Več informacij: https://www.narava-zdravje.si/

« Nazaj