Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Razpis za najboljšo tematsko pot v letu 2015

Turistična zveza Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije in GIZ za pohodništvo in kolesarjenje objavljajo razpis za najboljšo tematsko pot v letu 2015 pod geslom Moja dežela – lepa in gostoljubna (MDLG). Projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna spodbuja sodelovanje in povezovanje prebivalstva pri varovanju, ohranjanju in urejanju naravnih vrednot in kulturne dediščine s turizmom. Projekt je pomembna sestavina celovitega upravljanja s turistično destinacijo kot tudi integralnega turističnega proizvoda.

 

Udeleženci tekmovanja so lahko vse tematske poti v Sloveniji. Na natečaj jih lahko prijavijo posamezniki, kraji, organizacije, društva ipd..., ki so skrbniki, upravljavci ali nosilci tematskih poti. Poti tekmujejo v vtisu in privlačnosti, upravljanju in vzdrževanju, vodenju in ponudbi, dostopnosti in varnosti ter sporočilnosti oz. interpretaciji posamezne poti. Tematske poti tekmujejo med seboj najprej regijsko, t. j. znotraj območnih enot Zavoda za gozdove Slovenije (karto območnih enot si lahko ogledate na www.zgs.si/slo/obmocne-enote ), po ena najbolje ocenjena pot iz vsake od 14 regij pa tekmuje za laskavi naziv najlepše urejene tematske poti v Sloveniji v letu 2015.

 

Pobude za prijavo, ki jih zbirajo regijski koordinatorji, lahko podajo krajani in organizacije do 10. julija 2015 na obrazcu, ki je objavljen na spletnih straneh Turistične zveze Slovenije (http://www.turisticna-zveza.si/projekt.php?id=10).

« Nazaj