Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Prenovljen logotip in digitalizacija Zavoda za gozdove Slovenije

Zavod za gozdove Slovenije je v tednu gozdov predstavil prenovljen logotip. V središču ostajata dva stilizirana lista, ki pa sta malo razklenjena, kot simbolno dejanje odpiranja gozdarske javne službe navzven do lastnikov, preostalih deležnikov in javnosti.

Teden gozdov 2024 smo obeležili v znamenju 30-letnice ZGS in z geslom sonaravno upravljanje z gozdovi in z inovacijami podprto prilagajanje podnebnim spremembam. Podnebne spremembe postavljajo slovensko gozdarsko šolo pred pomembne izzive. Ta jih uspešno naslavlja s povezovanjem tradicije z novimi spoznanji in inovacijami, ki prinašajo nove rešitve za prihodnje izzive tudi na področju gozdov in gozdarstva. Zgovoren primer tega so npr. setev z droni, uporaba hidrogelov in digitalizacija gozdarstva, ki bodo pomembno pripomogli k upravljanju gozdov v podnebno vse bolj nestanovitnih razmerah.

Celostna grafična podoba in digitalizacija javne gozdarske službe so rezultat napredka projekta eGozdarstvo. V letu 2024 poteka tudi nabava opreme za pisarne, za delo na terenu, zamenjava inštalacij in nadgradnja elektro omrežij v pisarnah. Gozdarji ZGS upe polagajo na digitalizacijo procesov dela in informatizacijo, da bodo imeli v prihodnje manj dela z birokracijo in več časa za delo na terenu. Do dokončnega prehoda na novo celostno grafično podobo bosta v uporabi novi in stari logotip.

Do konca leta 2024 bo prenovljena tudi spletna stran ZGS (www.zgs.si). Poleg sodobnega izgleda bo največja prednost prenovljene strani bolj pregledna vsebina. ZGS ima veliko delovnih področij, obsežen nabor gradiv in 30 let znanj, ki bodo predstavljeni na uporabniku prijazen način.  

Projekt eGozdarstvo je sestavni del naložbe Digitalni prehod na področju kmetijstva, prehrane in gozdarstva, ki v okviru Načrta za okrevanje in odpornost prispeva k digitalnemu prehodu.

« Nazaj