Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Obnovimo slovenske gozdove je najboljši prostovoljski projekt leta 2014

Mladinski svet Slovenije je pod pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja razglasil najboljši prostovoljski projekt in najboljše prostovoljce leta 2014.

 

Najboljši prostovoljski projekt 2014 je postal projekt Obnovimo slovenske gozdove, ki je nastal na pobudo in v organizaciji Zveze tabornikov Slovenije, poteka pa v sodelovanju in pod strokovnim vodstvom Zavoda za gozdove Slovenije. Na natečaju Prostovoljec let 2014 je sodelovalo 45 projektov in 157 posameznikov.

 

Namen projekta Obnovimo slovenske gozdove je hitra obnova dela po žledu poškodovanih gozdov, kjer to po naravni poti ni mogoče. V akciji so bila do sedaj zbrana sredstva za 50.000 sadik gozdnega drevja, saditev pa je potekala v dveh vseslovenskih prostovoljskih akcijah v jeseni 2015 in spomladi 2015. Sodelovalo je okoli 1600 prostovoljcev, dela pa so potekala na 23 lokacijah po vsej Sloveniji.

 

Posebna dodana vrednost projekta je vzpodbujanje čuta za solidarnost in sodelovanje pri skrbi za gozdove ter pozitiven vpliv na odnos slovenske družbe do gozda. Prizadevanjem za čim hitrejšo obnovo gozdov se je v času po žledolomu pridružilo več nevladnih organizacij, družbeno odgovornih podjetij in posameznikov. Veseli smo, da je osrednja akcija Obnovimo slovenske gozdove prejela  priznanje v obliki naslova »Najboljši prostovoljski projekt 2014«. Zvezi tabornikov Slovenije se zahvaljujemo za dosedanje sodelovanje, vsem zaposlenim v Zavodu za gozdove Slovenije, ki so pri projektu sodelovali,  pa za njihov prispevek k uspehu akcije.

 

 

Več informacij o podelitvi priznanj Prostovoljec leta 2014 je dostopnih na povezavi MSS in RTV SLO.

 

 

Zavod za gozdove Slovenije

Foto MSS

Foto ZGS

« Nazaj