Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Javne obravnave gozdnogospodarskih in lovsko upravljavskih načrtov in okoljskih poročil

Lastnike gozdov, deležnike v gozdnem prostoru in vse, ki jih zanima razvoj gozdov na njihovem območju, vabimo k udeležbi na javnih obravnavah osnutkov gozdnogospodarskih in lovsko upravljavskih načrtov območij za obdobje 2021–2030 ter okoljskih poročil z dodatkoma, ki bodo potekale od 25. 8. do 2. 9. 2022 ob 17. uri na 14 lokacijah po Sloveniji.

Slovenija ima bogato tradicijo načrtnega upravljanja z gozdovi. Gozd pokriva 58 % površine Slovenije, zato prav gozd in ohranjena narava prispevata k prepoznavnosti države in odslikavata odnos družbe do trajnostnega razvoja, s katerim se poskušajo zagotoviti trajnostna raba in upravljanje gozdnih virov ter trajno in optimalno delovanje gozda kot ekosistema, življenjskih združb rastlin in živali ter njihovih življenjskih prostorov. Z gozdarskim načrtovanjem uresničujemo cilje trajnostnega, sonaravnega in večnamenskega gospodarje-nja z gozdovi. V letih 2020, 2021 in 2022 poteka obnova območnih gozdnogospodarskih in lovsko upravljavskih načrtov. Ti načrti bodo usmerjali razvoj slovenskih gozdov v naslednjih 10 letih.

Zavod za gozdove Slovenije skladno s 14. členom Zakona o gozdovih izvaja javno razgrnitev osnutkov gozdnogospodarskih in lovsko upravljavskih načrtov območij za obdobje 2021–2030. V okviru postopka celovite presoje vplivov na okolje skladno s 43. členom Zakona o varstvu okolja poteka tudi javna razgrnitev pripadajočih okoljskih poročil. Javna razgrnitev območnih načrtov in okoljskih poročil z dodatkoma poteka od 26. julija 2022 do vključno 2. septembra 2022. V okviru javne razgrnitve se lahko najširša javnost seznani z relevantnimi dokumenti ter poda mnenja in pripombe na objavljene dokumente. Mnenja in pripombe lahko zainteresirani posamezniki in organizacije oddajo na spletni strani: www.zgs.si/on2021.

Termini in lokacije javnih obravnav:

« Nazaj