Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Fotografski natečaj ob 50-letnici gozdnih učnih poti

Zavod za gozdove Slovenije letos obeležuje 50-letnico prvih gozdnih učnih poti v Sloveniji. Ob tej priložnosti je v sodelovanju s Fotografskim društvom Grča Kočevje in Turistično zvezo Slovenije pripravil javni fotografski natečaj z naslovom »50 let gozdnih učnih in tematskih poti v Sloveniji«. Ljubiteljski in poklicni fotografi vabljeni, da do 30. junija 2024 pošljete svoje fotografije, posnete na ali ob katerikoli gozdni učni ali tematski poti.

Gozdna učna pot  je ozek pas z naravnim materialom urejenega zemljišča, pripravljen za hojo po gozdu in je označena ter opremljena s poučnimi besedili na informativnih tablah ter drugimi napravami, namenjenimi za izobraževanje o funkcijah gozda ter ekološkemu osveščanju. Je del velike skupine tematskih poti, ki so označene ali neoznačene poti. Uporabniku ponujajo doživetje izbrane tematike.

Tematske poti nam govore o vsebini na poti, kulturni in naravni dediščini, kulinariki … in ljudeh. Vsaka taka pot uporabniku omogoča celovito doživetje vsebine, ki ji je pot posvečena. Tematske poti povezujejo krajinske in regionalne zanimivosti ter povezujejo in usmerjajo potencialne obiskovalce. Istočasno pa povezujejo posamezne udeležence, kot so občine in društva ter razne kulturne ter turistične organizacije in podjetja, kar vodi k boljši učinkovitosti ponudbe.

Na natečaju lahko brezplačno sodelujejo tako ljubiteljski kot poklicni fotografi z vsega sveta. Natečaj je organiziran skladno s pravili Fotografske zveze Slovenije (FZS). 02/2024.

Vsak udeleženec lahko sodeluje s po največ šestimi barvnimi ali črno belimi fotografijami. Na natečaju lahko sodelujete le s fotografijami, ki so bile posnete na/ob katerikoli učni ali tematski gozdni poti v Sloveniji. Vsebina fotografije ni nujno vezana na prikaz same poti, pomembno je, da je fotografija nastala ob/na poti. Primer: Fotografija lahko prikazuje poleg same poti tudi cel spekter ostalih motivov; okoliško pokrajino, ljudi in kraje ob poti, živalski in rastlinski svet, znamenitosti in podobno.

Na razpis sprejemamo samo fotografije ustvarjene s pomočjo fotografske opreme. Kreacije, ustvarjene s pomočjo programov umetne inteligence (AI/UI) niso dovoljene. Fotografija, ki ne bo ustrezala pravilom natečaja, bo izločena.

Vse podrobnosti in javni razpis so objavljeni na www.natecaj.eu

« Nazaj