Išči:

Lovišča s posebnim namenom

Lovišče s posebnim namenom (LPN) Kozorog Kamnik

Karta (map) 

 Kozorog Kamnik

  Kozorog Kamnik

 Kozorog Kamnik

  Kozorog Kamnik

 

Za konkretne informacije in rezervacije nam pišite ali pokličite na:
LPN Kozorog Kamnik
Pot na Poljane 1, 1240 Kamnik

Tel.  00386 (0)1 839 72 80
Fax: 00386 (0)1 839 72 79
E-mail: kozorog.kamnik@zgs.gov.si

 

 

Lovišče s posebnim namenom Kozorog Kamnik je eno izmed največjih lovišč v republiki Sloveniji. Ustanovljeno je bilo pred približno šestdesetimi leti na območju najbolj ohranjenih habitatov sredogorskega in gorskega sveta  ter sodi po biotski pestrosti v vrh evropske ohranjene naravne dediščine.

 

Skupna površina lovišča znaša slabih 43.000 ha in se razprostira od zahodnih Karavank  preko Kamniško-Savinjskih Alp do Logarske doline. Lovišče je razdeljeno na 13 lovskih revirjev, ki se raztezajo od 400 m do preko 2.500 m nadmorske višine. Vsak revir ima svojega  profesionalnega revirnega lovca.

 

Kako priti do lovišča?
Lovišče s posebnim namenom Kozorog Kamnik je dobro povezano z obstoječimi prometnicami in je zelo lahko dostopno. Od letališča Ljubljana Brnik je oddaljeno dobrih 15 - 20 km, od glavnega mesta Ljubljana pa 30 km. Če pristanete na letališču Brnik, ste lahko po opravljenih letaliških formalnosti že v 2 urah v lovišču.

 

Kako je z nastanitvijo?
Vsak lovski gost se predhodno sam odloči, kje se bo nastanil. Lahko se odloči za hotel, gostilno, kmečki turizem ali pa za nastanitev v lovski koči. V vseh lovskih kočah, ki ležijo v osrčju revirjev,  je samooskrba.

 

Kje loviti in kaj?
Lovišče s posebnim namenom Kozorog  Kamnik ima 13 revirjev, v katerih je mogoče loviti gamsa, srnjad, jelenjad, muflona, divjega prašiča ter alpskega kozoroga.

Poglavitna divjad v lovišču so gamsi, ki sodijo po kakovosti v sam evropski vrh. Lov na gamsa v idiličnem alpskem svetu velja za enega najlepših lovov, sam lov pa je v našem lovišču mogoče organizirati praktično ne glede na fizično kondicijo lovskega gosta. Lovski gost lahko gamsa lovi od sredogorja pa do visokogorja, lovna doba pa traja od začetka avgusta do konca decembra.
Značilnost lovišča s posebnim namenom Kozorog Kamnik je tudi populacija alpskega kozoroga z zrelimi in trofejno močnimi osebki.

 

 

Kaj potrebuje lovski gost za uspešen lov?
Za uspešen lov potrebuje lovski gost dobro obutev, primerna oblačila, palico, ustrezno telesno pripravljenost, puško, katero se po potrebi pred začetkom lova ponovno pristreli, nahrbtnik ter seveda mirno roko in natančno oko.

 

Kako je s trofejami in plačilom lovnih uslug?
Lovskemu gostu, ki upleni divjad, pripada trofeja. Lovsko trofejo, glede na želje lovskega gosta, za transport pripravi revirni lovec. Trofeja se oceni po veljavnih  CIC obrazcih za ocenjevanje trofej , kar je, skupaj z opravljenimi ostalimi storitvami vodenja in organizacije lova, osnova  za obračun in izdajo računa po veljavnem ceniku. Lovski gost račun poravna na mestu samem. Če želi lovski gost dermoplastični preparat uplenjene živali, mu lahko priskrbimo tudi ustreznega preparatorja. V primeru, da gost ni iz držav EU, mu v najkrajšem možnem času priskrbimo potrebne izvozne dokumente. Po opravljenih predpisanih veterinarskih postopkih je možen tudi odkup mesa uplenjene divjadi.

 

Kako je z ogledom drugih znamenitosti v Sloveniji?
Na željo gosta lahko proti plačilu skupaj z lokalnimi turističnimi organizacijami organiziramo  tudi oglede drugih znamenitosti na območju celotne države. Slovenija je zanesljivo država z bogato ponudbo kulturnih in naravnih znamenitosti, kjer mogoče preživeti kakovosten dopust za celo družino.

 

Če bi torej radi doživeli nepozaben lov, fotolov ali preživeli prosti čas v neokrnjeni gorski naravi, prisluhnili petju raznovrstnih ptic, žuborenju gorskega potoka in mamljivim vonjem  gorskega cvetja, potem nas obiščite v vseh letnih časih. Verjemite nam, da vam ne bo žal.


Obiščite nas in preživite z nami prijetne urice in nepozabne dogodke.

 

 

 

 

 

© 2005-2017 Zavod za gozdove Slovenije, vse pravice pridržane. | Pogoji uporabe