Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Lovišča s posebnim namenom

LPN Medved

Reška cesta 35, 1330 Kočevje

Vodja: Marko Vilfan

Telefon: 01 8951 451

Mob: 031 687 718

E-pošta

Lovišče s posebnim namenom Medved zavzema JV del Dinarskega visokega krasa. Značilnost je dinarska smer (SZ-JV) pogorij, od katerih je najizrazitejše Kočevsko - Roško hribovje s Kočevskim Rogom, Poljansko goro in Kočevsko Malo goro, ki se navezuje na severu na Ribniško Malo goro, Suhokranjsko gričevje in podolje Ribniško-Kočevske doline.

LPN Snežnik - Kočevska Reka

Reška c. 35, 1330 Kočevje

Vodja: Marko Vilfan

Telefon: 01 8951 451

Mob: 031 687 718

E-pošta

Lovišče s posebnim namenom Snežnik Kočevska Reka zavzema JV del Dinarskega visokega krasa. Značilnost je dinarska smer (SZ-JV) pogorij, od katerih je najizrazitejše Goteniško pogorje, ki obsega gozdnate masive Stojne, Velike in Goteniške gore, na severovzhodu ga obdaja  podolje Ribniško-Kočevske doline, na jugu pa ga omejuje kanjon reke Kolpe.

LPN Žitna Gora

Reška c. 35, 1330 Kočevje

Vodja: Marko Vilfan

Telefon: 01 8951 451

Mob: 031 687 718

E-pošta

Lovišče s posebnim namenom Žitna gora leži v jugovzhodnem delu Male gore v razgibanem vrtačastem svetu z neštetimi vzpetinami in dolinami, ki se navezujejo na Suho krajino. Dolinski del lovišča leži v nadmorski višini med 300 in 400 m z značilnim mraziščnim značajem, medtem ko je najvišji vrh na nadmorski višini 646 m. Gre za tipično suho, kraško  območje. V severovzhodnem delu lovišča so kraška svojstva vedno bolj poudarjena.

Polharske dovolilnice 2020

Lov na polhe je v skladu z Zakonom o divjadi in lovstvu dovoljen med 1. oktobrom in 30. novembrom. Za izvajanje lova je potrebno imeti veljavno polharsko dovolilnico, ki jo predpisuje Pravilnik o polharski dovolilnici (Ur. L. RS, št. 75/09).

Polharsko dovolilnico se izdaja na zahtevo posameznikov ali registriranih polharskih društev za svoje za svoje člane za polhanje na območjih, s katerimi upravljajo upravljavci lovišča ali lovišča s posebnim namenom (LPN). Za polhanje v LPN Medved, Snežnik Kočevska Reka ali Žitna Gora si lahko posamezniki ali registrirana polharska društva delno izpolnijo in natisnejo polharske dovolilnice, ki jih je potrebno dostaviti na sedež LPN na Kočevskem v pregled, evidentiranje, dopolnitev in potrditev. Nepotrjene polharske dovolilnice niso veljavne.

Uradne ure za izdajo in potrditev polharskih dovolilnic na sedežu LPN na Kočevskem, Reška cesta 35, Kočevje, so:

  • Sreda: 11.00 – 14.00
  • Petek: 11.00 – 14.00

Za lažjo določitev lovišča, v katerem se polha, je na voljo pregledna karta LPN na Kočevskem. Dovolilnice so na spodnjih povezavah:

Posamezniki ali registrirana polharska društva izpolnijo rubrike:

  • Ime in priimek imetnika polharske dovolilnice
  • Ulica in hišna številka
  • Naziv pošte in poštna številka
  • Številka osebnega dokumenta imetnika polharske dovolilnice
  • Naziv polharskega društva

Po končani sezoni je potrebno izpolnjeno polharsko dovolilnico vrniti na sedež LPN na Kočevskem do 31. decembra. Predvidena globa za posameznike, ki izvajajo lov brez veljavne polharske dovolilnice ali je izpolnjene ne vrnejo v predpisanem roku, znaša od 420 do 1.200 EUR.