Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Letni načrti lovsko upravljavskih območij

Letni lovsko upravljavski načrti lovsko upravljavskih območij za leto 2018

Letni lovsko upravljavski načrti za vseh 15 lovsko upravljavskih območij za leto 2018 so izdelani skladno s Pravilnikom o načrtih za gospodarjenje z gozdovi in upravljanje z divjadjo (Ur.l. RS, št. 91/2010).

Letni načrti LUO so v predpisani obliki in vsebini za lovsko upravljavska območja izdelani že štiriindvajsetič. Temeljijo na obstoječih veljavnih zakonskih (Zakon o divjadi in lovstvu (Ur.l. RS, št. 16/2006, št. 120/2006 Odl.US: U-I-98/04, št. 17/2008, št. 46/14 –  ZON-C) in podzakonskih podlagah ter usmeritvah iz veljavnih območnih načrtov za gospodarjenje z gozdovi in upravljanje z divjadjo za obdobje 2011-2020.

V sodelovanju z lovskimi organizacijami in drugimi souporabniki prostora jih je izdelal Zavod za gozdove Slovenije, pristojna območna enota, odsek za gozdne živali in lovstvo. Temeljijo na principih kontrolne metode v najširšem smislu - podatkih preteklega upravljanja s populacijami divjadi in njihovim življenjskim okoljem v obdobju 2013 – 2017, s poudarkom na zadnjem letu, ter kazalnikih v populacijah in njihovem okolju. Na podlagi njihove analize so ugotovljena stanja populacij divjadi in njihovega življenjskega okolja, določeni prilagojeni cilji ter ukrepi za njihovo uresničitev v letu 2018. Letni načrti LUO v letu 2018 upoštevajo tudi priporočila in sklepe Strokovnega sveta ZGS.

Osnutki so bili določeni na Strokovnih svetih OE ZGS, predlogi načrtov pa na Svetih OE ZGS. V vmesni fazi so bile za vse načrte izvedene tudi javne predstavitve načrtov, kjer so se zbirale pripombe zainteresirane in druge javnosti.

Letne načrte LUO je s sklepi potrdilo resorno ministrstvo za divjad in lovstvo – Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dne 21. 5. 2018.