Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Seznam izvajalcev del v gozdovih

Tehnika dela v gozdu zahteva posebno usposobljenost, zato naj se tisti, ki te tehnike niso vešči, tega dela ne lotevajo ampak zanj raje pridobijo profesionalne izvajalce !!

Za nasvete naj se obrnejo na najbližje pristojne krajevne enote Zavoda za gozdove Slovenije.

Seznam izvajalcev del v gozdovih

Registrirane fizične ali pravne osebe, ki opravljajo storitev izvedbe del v gozdovih (izvajalci) morajo izpolnjevati predpisane pogoje glede ustrezne usposobljenosti in varnostne opreme,  ki  jih  določajo  Pravilnik  o  minimalnih pogojih, ki jih morajo izpolnjevati izvajalci del v gozdovih (Ur. l. RS, št. 35/94 in nasl.) in Zakon o varnosti in zdravju pri delu (Ur.l. RS, št. 56/1999 in nasl.) ter Pravilnik o varstvu pri delu v gozdarstvu (Ur. l. RS, št. 15/79 in nasl.).

Podrobneje so pogoji za opravljanje del v gozdovih opisani na spletni strani Inšpektorata RS za kmetijstvo in okolje

V pomoč lastnikom gozdov pri izbiri izvajalcev del v njihovih gozdovih navajamo seznam registriranih izvajalcev del v gozdovih v Sloveniji, ki so gozdarski inšpekciji predložili ustrezno dokumentacijo in so ob zaključku inšpekcijskega postopka izpolnjevali predpisane pogoje.

Gozdarska  inšpekcija v skladu z Zakonom o gozdovih preverja, če izvajalec izpolnjuje  pogoje za opravljanje del v gozdu. V primeru, da izvajalec ne izpolnjuje teh pogojev, se mu izda odločba o prepovedi opravljanja vseh ali samo nekaterih gozdarskih dejavnosti.

Skrbnik obeh seznamov je gozdarska inšpekcija v okviru Inšpektorata RS za kmetijstvo in okolje. Seznami so objavljeni na spletni strani inšpekcije.

Seznam podjetij iz tujine, ki lahko opravljajo dela v gozdovih

Ponudniki gozdarskih storitev iz tujine morajo izpolnjevati določene pogoje za delo v Sloveniji. Na podlagi informacij s strani gozdarske inšpekcije pri Inšpektoratu RS za kmetijstvo in okolje morajo  delodajalci iz EU držav, ki želijo opravljati gozdarske storitve v Sloveniji izponjevati naslednje pogoje: 
Pred morebitnim izvajanjem del v RS morajo družbe iz EU držav na Zavodu RS za zaposlovanje vložiti Izjavo o izvajanju storitev na predpisanem obrazcu, fotokopijo pogodbe z naročnikom, fotokopije potnih listov delavcev ter mnenje o nujnosti ukrepanja, predvsem zaradi hitrejšega izdajanja soglasja za izvajanje storitev s s strani Zavoda za zaposlovanje.

Delavcem iz drugih EU držav, ki so napoteni na delo v RS, mora delodajalec zagotoviti pravice po predpisih Republike Slovenije in po določbah kolektivne pogodbe na ravni dejavnosti, ki urejajo delovni čas, odmore in počitke, nočno delo, minimalni letni dopust, plačo, varnost in zdravje pri delu, posebno varstvo delavcev in zagotavljanje enakopravnosti, če je to za delavca ugodneje.


Gozdarski inšpekciji je potrebno dostaviti prevedeno potrdilo, da podjetje izpolnjuje pogoje za delo v gozdu po predpisih njegove domicilne države.


Seznam izvajalcev gozdarskih storitev – podjetja iz držav EU