Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Seznam izvajalcev del v gozdovih

Tehnika dela v gozdu zahteva posebno usposobljenost, zato naj se tisti, ki te tehnike niso vešči, tega dela ne lotevajo ampak zanj raje pridobijo profesionalne izvajalce!

 

Seznam izvajalcev del v gozdovih

Registrirane fizične ali pravne osebe, ki opravljajo storitev izvedbe del v gozdovih (izvajalci) morajo izpolnjevati predpisane pogoje glede ustrezne usposobljenosti in varnostne opreme, ki jih določajo Pravilnik o minimalnih pogojih, ki jih morajo izpolnjevati izvajalci del v gozdovih (Ur. l. RS, št. 35/94 in nasl.) in Zakon o varnosti in zdravju pri delu (Ur.l. RS, št. 56/1999 in nasl.) ter Pravilnik o varstvu pri delu v gozdarstvu (Ur. l. RS, št. 15/79 in nasl.).

V pomoč lastnikom gozdov pri izbiri izvajalcev del v njihovih gozdovih je:

  • seznam registriranih izvajalcev del v gozdovih v Sloveniji, ki je objavljen na spletni strani inšpekcije (povezava: https://www.gov.si/teme/nadzor-v-gozdarstvu/). Skrbnik je gozdarska inšpekcija v okviru Inšpektorata RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo, ki v skladu z Zakonom o gozdovih preverja, če izvajalec izpolnjuje  pogoje za opravljanje del v gozdu.
  • portal Mojgozdar (povezava: https://www.mojgozdar.si/), skrbnik seznamov izvajalcev gozdarskih storitev je Gozdarski inštitut Slovenije.