Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

ZGS in Gorenjska banka razvijata spletno aplikacijo o gozdnih učnih poteh

V želji po skrbnem ravnanju z gozdom in vzdrževanju gozdnih učnih poti sta moči združila Zavod za gozdove Slovenije in Gorenjska banka. S pomočjo donacije v višini 10.000 evrov, ki jo je Gorenjska banka izročila Zavodu za gozdove, bosta razvila spletno aplikacijo, s katero bo raziskovanje gozdnih učnih poti po vsej Sloveniji še bolj informativno in enostavnejše. Del donacije pa bo namenjen tudi obnovi učne poti Visoko.

Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) in Gorenjska banka sta sožitje našla v skrbi za slovenske gozdove in učne poti, ki predstavljajo ključno infrastrukturo za osveščanje o pomenu gozdov. V Sloveniji obstaja preko 150 gozdnih učnih poti, v okviru svojih dejavnosti pa Zavod za gozdove Slovenije v gozdove vsako leto popelje več kot 15.000 otrok in mladine.  

Z donacijo v višini 10.000 evrov bo Gorenjska banka ključno pripomogla k izdelavi spletne aplikacije, ki bo na enem mestu združila slovenske gozdne učne poti in pohodnikom omogočila lažjo orientacijo, spoznavanje poti in njihovih značilnosti. »Vzpostavitev spletnega pregledovalnika gozdnih učnih poti je že dalj časa eden od ciljev Zavoda za gozdove. S prispevkom Gorenjske banke začenjamo partnerstvo, pri katerem se osredotočamo na slovenske gozdove in gozdne učne poti. Poznavanje gozdov in zavedanje njihovega pomena je pomembno za njihovo ohranjanje za prihodnje generacije,« poudarja mag. Janez Logar, vršilec dolžnosti direktorja ZGS.

S spletno aplikacijo, ki jo bo ZGS s pomočjo Gorenjske banke pričel razvijati v kratkem, bo dostop do informacij lažji, enostavnejši in uporabniku prijazen. V Gorenjski banki skladno z donacijo v skrbi za okolje in gozdove k digitalizaciji pozivajo tudi svoje komitente, saj ta spodbuja bolj trajnostno poslovanje. S sodelovanjem z ZGS in skrbjo za okolje jih med drugim želijo spodbuditi, da se odločijo za elektronsko bančno poslovanje, ki je enostavnejše in prijaznejše do okolja. Z manjšo porabo papirja pripomoremo k manjšim posegom v naravo, z donacijo ZGS pa želijo še dodatno pripomoči k skrbi za gozdove in njihovi urejenosti.

»Za donacijo smo se odločili, ker so gozdovi ena od dragocenosti Slovenije. V letošnjem letu smo si prizadevali uporabnikom ponuditi čim več možnosti opravljanja storitev v digitalnem okolju, kar je eden izmed glavnih strateških ciljev banke, ki obenem pripomore k varovanju okolja. Verjamem, da bo sodelovanje z ZGS obrodilo sadove na več področjih in veseli smo, da lahko digitalizacijo bančnih storitev uvajamo tudi s takšnimi aktivnostmi in partnerstvi, s katerimi delimo naše vrednote in prizadevanja za ohranjanje našega planeta,« pa je ob predaji donacije povedal Mario Henjak, predsednik uprave Gorenjske banke.

Obenem pa bo donacija namenjena tudi obnovi in označitvi gozdne učne poti Visoko (pri Poljanah), ki bo s tem postala zanimivejša, bolj varna in pogosteje obiskana. Spletna aplikacija naj bi zaživela spomladi prihodnje leto, gozdna učna pot Visoko pa bo obnovljena in označena v prihodnji sezoni.

« Nazaj