Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Zavod za gozdove Slovenije na sejmih Naturo in Lov ter na Spomladanskem kmetijsko obrtnem sejmu v Komendi

Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) se bo med 8. in 10. 4. predstavljal na treh sejmih – Naturo in Lov v Gornji Radgoni in na Spomladanskem kmetijsko obrtnem sejmu v Komendi. Obiskovalce vabimo k obisku naših predstavitev.

Sejem Naturo

Sejem Naturo, 6. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi, vabi od 8. do 10. aprila 2022 v Gornjo Radgono. Zavod za gozdove Slovenije in Turistična zveza Slovenije se v hali B predstavljata z razstavo na temo najboljših tematskih poti in gozdnih učnih poti ter evropskih pešpoti. Pred vhodom v halo pa bodo ob drevesih izvajali aktivnosti gozdne pedagogike in pripovedovanje gozdnih zgodb ob tabornem ognju. Sejem spremlja bogat strokovni program. Povezava: razpored obsejemskih aktivnosti ZGS.

Sejem Lov

Vzporedno s sejmom Naturo na Pomurskem sejmu poteka sejem Lov, ki združuje najpomembnejše deležnike s področja lovstva in lovskega načrtovanja v Sloveniji. Zavod za gozdove se bo na sejmu predstavljal na stojnici Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije. Težišče predstavitve bo na sistemu upravljanja s prostoživečimi živalmi v Sloveniji in na loviščih s posebnim namenom, ki jih upravlja ZGS. Predstavniki ZGS bodo sodelovali tudi na Slovenskem lovskem dnevu, ki bo potekal v soboto, 9. 4. 2022.

Spomladanski kmetijsko obrtni sejem Komenda 2022

Na razstavnem prostoru Zavoda za gozdove Slovenije bo predstavljeno varno delo z motorno žago za lastnike gozdov, s pomočjo posebne naprave na kamionu bo predstavljeno tudi pravilno rezanje debla z napetimi vlakni. Predstavili bomo tudi gozdne učne poti.

« Nazaj