Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Zavod za gozdove Slovenije na otvoritvi razstave Čar lesa v Sevnici

Zavod za gozdove Slovenije se je v torek, 19. 10. 2021, udeležil otvoritve razstave Čar lesa, ki je potekala na Gradu Sevnica. Prireditve v okviru Čara lesa že 13. leto promovirajo in vzpodbujajo rabo lesa ter ozaveščajo potrošnike o trajnostnem pomenu lesnopredelovalne industrije in uporabe lesnih izdelkov.

Med uvodnimi pozdravi je udeležence nagovoril Boris Bogovič, vodja Območne enote Brežice Zavoda za gozdove Slovenije, ki je opisal značilnosti gozdov tamkajšnjega območja, ter poudaril pomen gozdno lesne verige za prihodnost lokalnega gospodarstva.

Na tematskem pogovoru na temo Oskrbe lesne industrije s hlodovino je sodeloval mag. Janez Logar, v. d. direktorja Zavoda za gozdove Slovenije, ki je med drugim pohvalil napore zasebnih lastnikov gozdov pri sanaciji naravnih ujm, ki so prizadele slovenske gozdove v preteklih letih. Izjavil je, da je vključenost zasebnih lastnikov gozdov v gozdno lesno verigo ključnega pomena, ter izpostavil pomen aktivnosti za aktivacijo zasebnih lastnikov gozdov.

Promocijska razstava Čar lesa promovira rabo lesa in lesenih izdelkov domačih ter lokalnih proizvajalcev. Obiskovalce, medije, širšo javnost ter mlade pa ozavešča o vseh prednostih lesa. Razstavo ob podpori Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ter javne agencije SPIRIT organizirajo Društvo za zaščito lesa Slovenije, Biotehniška fakulteta - oddelek za Lesarstvo in Svet za les.

Več informacij: https://carlesa.si/

« Nazaj