Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Zavod za gozdove Slovenije na mednarodni konferenci »Sodelovanje – ključ do odziva na naravne ujme v gozdovih v novem desetletju«

26. in 27. 8. 2020 bo v organizaciji Evropskega gozdarskega inštituta in nemške zvezne vlade preko spleta potekala mednarodna konferenca z naslovom »Sodelovanje - ključ do odziva na naravne ujme v gozdovih v novem desetletju« (angl. »Collaboration – key to forest disturbance management in a new decade«). Dogodek predstavlja zaključno konferenco projekta SURE (ohranjanje in izboljšanje odpornosti evropskih gozdov) in hkrati ponuja platformo za pogovore o prihodnosti Evropskega mehanizma za obvladovanje tveganj v gozdovih (European Forest Risk Facility).

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku. Prvi dan konference bo sestavljen iz predstavitev dobrih praks odziva na naravne ujme v gozdovi v različnih evropskih državah in bo preko spletnega prenosa odprt za javnost, drugi dan pa bodo potekale diskusije med udeleženci o preprečevanju in sanaciji naravnih ujm v gozdovih, prihodnosti evropskega povezovanja v gozdarskem sektorju (v okviru nemškega in prihajajočega slovenskega predsedovanja EU) ter drugih mednarodno pomembnih temah.Na konferenci bo na povabilo organizatorjev s predstavitvijo dobre prakse sanacije katastrofalnega žledoloma iz leta 2014 in njegovih posledic sodeloval tudi direktor Zavoda za gozdove Slovenije Damjan Oražem.

Slovenska gozdarska stroka se je pri sanaciji posledic naravnih ujm in soočanju s posledicami podnebnih sprememb v gozdovih v preteklosti izkazala tudi v evropskem merilu, kar je bilo prepoznano v okviru projekta SURE ter v različnih mednarodnih strokovnih povezavah (ThinkForest, FOREST EUROPE). Uvodno predavanje, ki so ga gostitelji namenili Sloveniji, ter povabilo na aktivno udeležbo drugega dne konference pomeni mednarodno priznanje slovenski gozdarski stroki za opravljeno zahtevno in kompleksno delo ter možnost uporabe tega znanja v drugih državah, ki jih bodo ujme v gozdovih prizadele v bodoče.

Povezave:

« Nazaj