Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

ZGS na sejmu Informativa 2020: v prihodnjih letih bo za gozdarje veliko priložnosti

Zavod za gozdove Slovenije, Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna in Oddelek za gozdarstvo biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani so predstavljali poklice v gozdarstvu na sejmu Informativa, ki je potekal 24. in 25. januarja 2020 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Predstavitev je potekala v okviru postavitve Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS.

Na stojnici so gozdarji in gozdarke različnih stopenj izobrazbe obiskovalce informirali o poklicih in izobraževalnih programih v gozdarstvu. Predstavljali so svoje izkušnje pri delu in študiju gozdarstva, predvsem pa odgovarjali na vprašanja obiskovalcev.

Obiskovalci stojnice so lahko s pomočjo prisotnih gozdarjev in gozdark spoznali različne poklice v gozdarstvu. Ogledali in preizkusili so lahko tudi pripomočke, ki se uporabljajo pri gozdarskih poklicih: od motorne žage, vejnika in drugih orodij, potrebnih za izvajanje sečnje in gozdnogojitvenih del, ki jih uporabljajo gozdarji, prek odkazilnega kladiva, premerke in manualov, ki jih je predstavila revirna gozdarka, do sestojnih kart, goznogospodarskih načrtov, ultrazvočnih višinomerov in terenskih kamer, ki jih uporabljajo načrtovalci razvoja gozda in raziskovalci v gozdarstvu.

Za zainteresirane za visokošolski študij gozdarstva je bila dobrodošla informacija, da na ZGS v naslednjih 5-10 letih nameravamo zaposliti približno 250 visoko izobraženih gozdarskih inženirjev in inženirk. Pričakovati je, da bodo pri upravljanju z gozdovi postavljeni pred zahtevne sodobne izzive, zato bodo imeli pri zaposlovanju pestro izbiro možnosti zlasti diplomanti drugostopenjskega magistrskega študija gozdarstva, za katere bo po ocenah na voljo 100 delovnih mest.

Več informacij in povezave:

« Nazaj