Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Uvrstitev projekta ECO KARST med finaliste za nagrado Natura 2000

Projekt ECO KARST (Ekosistemske storitve kraških zavarovanih območij – gonilne sile za trajnostni razvoj na lokalni ravni), ki ga je vodil Zavod za gozdove Slovenije, je Evropska komisija uvrstila med finaliste za letošnjo Natura 2000 nagrado v kategoriji Usklajevanje zanimanj in percepcij (Reconciling Interests/Perceptions).

Evropske nagrade Natura 2000 so namenjene popularizaciji naravovarstvenih dosežkov in nagrajevanju odličnosti pri upravljanju z mrežo Natura 2000 območij in dobrobiti evropskih državljanov. Med finaliste za letošnjo nagrado je Evropska komisija uvrstila tudi projekt ECO KARST, ki ga je koordiniral Zavod za gozdove Slovenije. Projekt je v sodelovanju z sedmimi kraškimi zavarovanimi področji v srednji in jugovzhodni Evropi razvil nov pristop k uporabi ekosistemskih storitev za boljše dolgoročno sodelovanje upravljavcev zavarovanih območij, naravovarstvenikov in lokalnih skupnosti.

Projekt se tako poteguje za nagrado visoke žirije v kategoriji Usklajevanje zanimanj in percepcij, ter za nagrado evropskih državljanov, ki bo podeljena finalistu z največ glasovi javnosti. Na povezavi lahko oddate svoj glas in tako podprete projekt: https://natura2000award-application.eu/finalist/3983

Video projekta: https://www.youtube.com/watch?v=DR85RXmBWSc&t=7s

« Nazaj