Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Uvodna prireditev in uradna otvoritev Tedna gozdov 2019 v Ljubljani in na Bloški planoti

25. in 27. maja 2019 sta ob Bloškem jezeru in v Ljubljani potekali uvodna prireditev in uradna otvoritev Tedna gozdov 2019. Letošnji Teden gozdov je uradno odprla Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec, za uvod pa so poskrbeli evropohodniki s pohodom od Iškega Vintgarja do Blok.

Uvodna prireditev letošnjega tedna gozdov je bila letos pohodniško obarvana, saj je potekala v okviru Srečanja evropohodnikov 2019. Pohodništvo je način spoznavanja gozda in gozdnega prostora, ki je naravi prijazno in omogoča pristen stik z gozdnim okoljem. Skupina udeležencev je pohod začela že v petek, 24. 5. 2019 - na ta dan so prehodili pot od Iškega vintgarja do Blok.

V soboto, 25. 5. 2019, pa so se ob Bloškem jezeru zbrali pohodniki iz cele Slovenije. Na prireditvi, ki jo je obiskalo blizu 150 udeležencev, so ob kulturnem programu spregovorili predsednik Komisije za evropske pešpoti in revirni gozdar ZGS Jože Prah, župan Občine Bloke Jože Doles, predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka, predstavnik Zveze gozdarskih društev Slovenije Janez Konečnik in direktor Zavoda za gozdove Slovenije Damjan Oražem. Osrednji govornik prireditve je bil Anton Lesnik, predsednik organizacije za sonaravno gospodarjenje z gozdom Prosilve Slovenija.

Uradna otvoritev Tedna gozdov 2019 je potekala v ponedeljek, 27. 5. 2019 ob 11. uri, v avli Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije (MKGP). Teden gozdov 2019 so z govori odprli mag. Robert Režonja, v. d. generalnega direktorja Direktorata za gozdarstvo in lovstvo na MKGP, dr. Aleksandra Pivec, Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Damjan Oražem, direktor Zavoda za gozdove Slovenije. Prireditev je potekala ob odprtju mednarodne razstave TRIPLE WOOD - primeri kakovostne lesene gradnje v alpski makro-regiji.

Več informacij, ključna sporočila in dogodki: Spletna stran Tedna gozdov 2019

« Nazaj