Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Razgrnitev Strategije razvoja urbanih gozdov Ljubljane 2020 - 2030 in zbiranje idej za vsebinske in oblikovne zasnove rešitev v mestnem gozdu Golovec

Projekt URBforDAN (shema Interreg Podonavje) - Upravljanje in raba urbanih gozdov kot naravne dediščine v podonavskih mestih, izpostavlja pomen urbanih in primestnih gozdov ter se zavezuje k trajnostni rabi naravnih virov. Projekt poteka od junija 2018 do marca 2021.

Javna razgrnitev Strategije razvoja urbanih gozdov Ljubljane 2020 - 2030

Slovenska ekipa projekta URBforDAN je sodelovala z ekipo strokovnjakov iz upravljavskih in raziskovalnih institucij ter svetovalnih podjetij pri izdelavi Strategije razvoja urbanih gozdov Ljubljane 2020 - 2030. Hkrati so posredno preko delavnic sodelovali tudi zainteresirana javnost in lastniki gozdov. Takšen dokument je novost, saj se specifično osredotoča na mestne gozdove, v katerih so izjemno poudarjene socialne funkcije gozdov. Končni izdelek predstavlja pomembno podlago za upravljanje urbanih gozdov Ljubljane, ki bo zagotavljalo kakovosten življenjski prostor za prebivalce. Predstavili ga bomo na javni razgrnitviv torek, 23. junija 2020, ob 17. uri v prostorih ČS Trnovo na Devinski ulici 1v Ljubljani. Več informacij najdete na spletnih straneh Mestne občine Ljubljana.

Zbiranje idej za vsebinske in oblikovne zasnove rešitev v mestnem gozdu Golovec

Fokusno območje projekta je mestni gozd Golovec, ki bo v okviru projekta opremljen z urbano opremo (smerokazi, informacijske table, vzpostavitev parkirišč na vstopnih točkah, omejitev prometa motornih vozil…). Cilj projekta je tudi načrt upravljanja Golovca in vzpostavitev osnovnih pogojev za povezovanje lastnikov gozdov na tem območju. S tem se bo spodbudilo gospodarjenje z gozdovi in izboljšala komunikacija med lastniki, ZGS-jem, občino in uporabniki ter na ta način zmanjšalo morebitne konflikte.

Ker je ohranjanje narave in oblikovanje življenjskega prostora področje, ki se tiče vseh ljudi, ne glede na starost, spol ali izobrazbo, vas vabimo k sodelovanju na natečaju ˝Ohranjamo zelena pljuča mesta˝, namen katerega je zbiranje idej za vsebinske in oblikovne zasnove novih trajnostnih rešitev v mestnem gozdu Golovec. Pripravljen je bil v sodelovanju z vodilnim partnerjem projekta, Mestno občino Ljubljana. Natečaj je odprt za prijave do 30. 6. 2020, informacije in prijavnico lahko najdete tukaj.

Zadnjič posodobljeno: 18. 6. 2020

 

« Nazaj