Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Pomladimo gozdove 2022

Zavod za gozdove Slovenije je v soboto, 9. 4. 2022, sodeloval v prostovoljski akciji Pomladimo gozdove, v kateri so prostovoljci na šestih lokacijah posadili preko 10.000 sadik gozdnih drevesnih vrst. Akcija v organizaciji podjetja Slovenski državni gozdovi d. o. o. je potekala šestih lokacijah: v Kočevski Reki, pri Kidričevem, v bližini Trojan, Rakovega Škocjana in Škofje Loke (Trata) ter na Trnovskem gozdu v bližini vasi Trnovo.

Osrednje prizorišče akcije je bilo v bližini Trojan, saj so se tam akcije udeležili: minister Zdravko Počivalšek, generalni direktor družbe SiDG Robert Tomazin, direktor Direktorata za lesarstvo Danilo Anton Ranc in Jože Mori, vodja sektorja za ukrepe v gozdovih na ZGS. Mori je v uvodnem nagovoru izpostavil pomen akcij obnove gozda s sajenjem sadik za ozaveščanje javnosti o gozdovih in gozdarstvu, predvsem pa je poudaril nujnost izvajanje ukrepov nege gozda

Gozdarji Zavoda za gozdove Slovenije so sodelovali tudi na ostalih lokacijah, kjer so udeležencem nudili strokovno podporo.

Foto: Zavod za gozdove Slovenije

« Nazaj