Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Opozorilo: do umiritve vremenskih razmer odsvetujemo delo in gibanje v gozdu

Opozarjamo, da je gibanje, še posebej pa delo v gozdu v teh dneh izjemno nevarno. Če za to ni posebnega razloga, odsvetujemo obisk in delo v gozdu. V preteklem tednu sta pri delu v zasebnem gozdu umrla 2 človeka, najmanj dva pa sta se poškodovala. Letos sta v gozdu umrli 2 osebi, najmanj 6 pa je bilo poškodovanih.

Lastnikom gozdov in obiskovalcem gozda v vetrovnih razmerah odsvetujemo delo in gibanje v gozdu, saj je v krošnjah ostalo veliko odlomljenih vej, ki zaradi svoje teže in velike višine lahko povzročijo težke poškodbe. S sanacijo gozdov naj lastniki pričnejo ob umiritvi vremenskih razmer.

Varnost ljudi je prva prioriteta sanacije gozdov po naravnih ujmah. K sanaciji poškodovanih gozdov naj gozdni delavci in lastniki gozdov pristopajo karseda previdno. Kdor dela v gozdu ni vajen, naj se sam ne loteva odstranjevanja poškodovanega drevja. Polomljeno drevje je pod velikimi nateznimi napetostmi, zato pri nepravilnem delu lahko pride do usodnih poškodb pri sečnji. Odstranjevanje drevja naj bo v takih primerih prepuščeno usposobljenim delavcem.

Več informacij:

Zavod za gozdove Slovenije, 10. 2. 2020

« Nazaj