Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Obvestilo: 14. licitacija vrednejših sortimentov lesa v Slovenj Gradcu

Licitacija vrednješih sortimentov lesa bo tudi v letu 2020 potekala v Slovenj Gradcu. Lastniki gozdov imajo do 18. januarja čas, da pripeljejo svojo hlodovino, dan odprtih vrat bo v sredo, 19. februarja, ogled za kupce pa bo mogoč od 25. januarja 2020 do 4. februarja 2020. Opozarjamo na novost, da mora v letošnjem letu prevoz hlodov oreha (Juglans), platane (Platanus) in oreška (Pterocarya) spremljati rastlinski potni list, ki ga lahko lastniki lesa pridobijo na najbližji območni enoti Zavoda za gozdove Slovenije, kjer lahko pridobijo tudi ostale informacije o licitaciji.

Društvo lastnikov gozdov Mislinjske doline, Zveza lastnikov gozdov Slovenije in Zavod za gozdove Slovenije obveščajo, da bo letošnja licitacija potekala na novi lokaciji v Podgorju pri Slovenj Gradcu, pri kmetiji Vrčkovnik. Sama lokacija se nahaja v neposredni bližini gostilne Rogina (Podgorje 40, 2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu). Dovoz hlodovine se je pričel v petek, 3. januarja 2020 in se bo zaključil v soboto, 18. januarja 2020. Ogled za kupce bo mogoč od 25. januarja 2020 do 4. februarja 2020 do 10. ure, ko bo potekalo javno odpiranje ponudb v gostišču Murko. Dan odprtih vrat bo v sredo, 19. februarja 2020. Ob 9.00 uri bo potekala novinarska konferenca v gostišču Rogina v Podgorju pri Slovenj Gradcu.

Vsi zainteresirani kupci lahko svoje ponudbe oddajo v gostilni Murko ali po pošti do 4. februarja 2020 do 10. ure. Katalogi za kupce bodo na voljo v gostiščih Murko (Francetova 24, 2380 Slovenj Gradec) ter Rogina (Podgorje 40, 2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu) in Kovač (Podgorje 50a, 2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu). Ves les, ki ga bodo prodajali na licitaciji mora biti posekan na legalen način, s predhodno označenim drevjem za posek ter izdano odločno Zavoda za gozdove Slovenije o odobritvi poseka izbranih dreves.                    

Zainteresirani lastniki gozdov lahko več informacij dobijo pri svojem revirnem gozdarju.

Foto: 13. licitacija vrednejših sortimentov v Slovenj Gradcu (februar 2019, foto: ZGS)

« Nazaj