Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Obisk Gruzijskih gozdarjev v Sloveniji

V tednu med 8. in 12. oktobrom 2018 je Slovenijo obiskala delegacija gozdarjev iz Gruzije. ZGS jim je v sodelovanju z drugimi deležniki v gozdarstvu pripravil pester in zanimiv program.

V tednu med 8. in 12. oktobrom 2018 je Slovenijo obiskala sedemnajstčlanska delegacija gozdarjev iz Gruzije. Predstavnike Ministrstva za varstvo okolja in kmetijstva je vodil Karlo Amirgulashvili, vodja Oddelka za gozdarstvo in biotsko raznovrstnost, predstavnike Nacionalne agencije za gozdarstvo pa Natia Irodanishvili, namestnica direktorja. V delegaciji so bili še predstavniki programa IBiS v Gruziji, ki ga financira Vlada Republike Nemčije.

Organizacijo gozdarstva v Sloveniji so jim predstavili predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, Zavoda za gozdove Slovenije, Gozdarskega inštituta Slovenije, Oddelka za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave in podjetja Slovenski državni gozdovi d.o.o.

Nekatere ukrepe, ki jih v Sloveniji izvajamo v okviru gospodarjenja z gozdovi v območjih NATURA 2000 so prikazali kolegi s projekta LIFE Kočevsko. Na terenskih objektih na Pokljuki, pri UNESCO rezervatu Krokar ter na Krasu so jih gozdarji seznanili z načinom sonaravnega gospodarjenja z gozdovi ter s sistemom gozdnogospodarskega načrtovanja in gozdnih inventur v Sloveniji. Vtisi gruzijskih kolegov o načinu gospodarjenja z gozdovi v Sloveniji so bili izjemno dobri, ter obetajo plodno sodelovanje v bližnji prihodnosti.

Zavod za gozdove Slovenije

« Nazaj