Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

O e-učenju in podnebnih spremembah na zaključni konferenci projekta CIA2SFM v Zagrebu

V petek, 8. junija 2018, je potekala zaključna konferenca projekta CIA2SFM, na kateri so udeleženci iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije razpravljali o e-učenju in njegovi vlogi pri trajnostnem gospodarjenju z gozdovi.

V ključnem nagovoru je mag. Andrej Breznikar iz ZGS predstavil ključne izzive gozdarstva v srednji Evropi. V svoji predstavitvi je poudaril predvsem posledice podnebnih sprememb za gozdove in načine, kako se bomo lahko z njimi soočali. Posnetek predavanja je dostopen na povezavi.

Sodelavec projekta Boris Rantaša je med predstavitvami dobrih praks vseživljenjskega učenja predstavil študijske krožke, ki potekajo v okviru Zavoda za gozdove Slovenije. Kot primer je izpostavil študijski krožek Pragozd, v okviru katerega so udeleženci pod strokovnim mentorstvom spoznavali slovenske pragozdove. Predstavitev je dostopna na povezavi.

Glavni cilj projekta CIA2SFM je bila izdelava spletne e-učilnice za trajnostno gospodarjenje z gozdom za gozdarje in lastnike gozdov v angleščini, hrvaščini, nemščini in slovenščini. Spletna učilnica je bila v okviru projekta izdelana in preizkušena, preizkusite pa jo lahko na uradni spletni strani projekta.

Več informacij: uradna spletna stran projekta CIA2SFM | Poročilo o zaključni konferenci

« Nazaj