Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Napovednik: akcije obnove gozdov s sajenjem sadik gozdnega drevja v marcu in aprilu 2022

V času spomladanske obnove gozdov s sajenjem sadik gozdnega drevja bo potekalo več organiziranih prostovoljskih akcij obnove gozdov. Predvideni datumi akcij: 19. 3. - 2. vseslovenska akcija pogozdovanja pogorišča na Cerju; 26. 3. - dan sajenja medovitih rastlin; 2. 4. 2022 - vseslovenska akcija pomladimo gozdove. Lepo vabljeni!

2. saditev dreves ob Mednarodnem dnevu gozdov na Cerju - 19. 3. 2022

Po dvoletnem premoru vas v organizaciji Zavoda za turizem Miren Kostanjevica in Zavoda za gozdove Slovenije vabimo na 2. vseslovensko akcijo pogozdovanja pogorišča na Cerju. Pričakujemo vas v soboto, 19. marca 2022 ob 9. uri pred Pomnikom miru, s prijazno dobrodošlico in po zaključku toplo malico. Obvezna oprema: kramp, rokavice in vedro. Prijave zbirajo na infoping@drevozacerjepong.si do 16.3.2022. V primeru slabega vremena se akcija sajenja prestavi na soboto, 26.3.2022.

Povezava: več informacij.

Dan sajenja medovitih rastlin - 26. 3. 2022

Čebelarska zveza Slovenije (ČZS) 26. marca 2022 v sodelovanju s partnerji organizira Dan sajenja medovitih rastlin. Zavod za gozdove Slovenije v projektu nudi strokovno podporo pri sajenju in zagotavlja sadike medovitih rastlin gozdnega drevja (lipa, javor, kostanj, češnja, ...). Prijava na akcijo je mogoča pri koordinatorjih akcije ZGS na posameznih lokacijah, kjer so še prosta mesta za sodelovanje prostovoljcev.

Povezavi: seznam lokacij s koordinatorji ZGS; več informacij.

Pomladimo gozdove - 2. 4. 2022

Družba Slovenski državni gozdovi v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije prostovoljce vabi, da se jim 2. aprila od 9.00 do 11.00 ure pridružijo na tradicionalni vseslovenski akciji sadnje dreves. Na šestih gozdnih površinah, ki so jih v zadnjih letih prizadele naravne ujme in gradacije podlubnikov, bomo skupaj posadili dobrih 10.000 dreves. Sadnja bo letos potekala v Kočevski Reki, pri Kidričevem, v bližini Trojan, Rakovega Škocjana in Škofje Loke, medtem ko bomo sadnjo na Trnovskem gozdu zaradi visoke nadmorske višine izvedli naknadno, predvidoma konec aprila, o čemer bo javnost pravočasno obveščena.

Povezavi: več informacij; spletna prijava.

« Nazaj