Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Mednarodno srečanje ob 30 letnici ustanovitve Pro Silva Europe

V Radljah ob Dravi, na Pohorju in v Celju pod geslom: "Gozdovi prihodnosti, od znanosti k ljudem." od 11. do 14. septembra 2019 poteka jubilejna konferenca ob 30 letnici ustanovitve združenja ProSilva Europe.

Organizacija Pro Silva Europe, katere poslanstvo je razvoj in popularizacija sonaravnega in ekonomičnega gospodarjenja z gozdovi, danes deluje v več kot 25 državah. Ob ustanovitvi pred 30 leti in pozneje, ko se je ta organizacija širila po državah Evrope, je bilo pri delovanju po njenih načelih vedno v ospredju sonaravno in ekonomično gojenje gozdov.

V torek, 10. 9. 2019 je v Dvorcu Radlje ob Dravi potekala novinarska konferenca, na kateri so spregovorili: Anton Lesnik, predsednik organizacije Pro Silva Slovenija, glavne organizatorice konference; prof. dr. Jurij Diaci, član Upravnega odbora Pro Silva, predsednik Pahernikove ustanove in vodja katedre na Oddelku za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani; mag. Alan Bukovnik, župan Občine Radlje ob Dravi; Alenka Verdinek, kustosinja v Koroškem pokrajinskem muzeju; Jože Prah, predsednik Komisije za evropske pešpoti v Sloveniji in mag. Robert Režonja, direktor Direktorata za gozdarstvo, lovstvo in ribištvo na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije.

Več informacij o dogajanju na srečanju sledi, najnovejše posodobitve najdete na naši Twitter strani.

Gradiva:

« Nazaj