Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Mednarodni dan gozdov 21. marec 2018 - vabilo

Osrednja prireditev ob letošnjem Mednarodnem dnevu gozdov bo potekala 21. marca 2018 od 9. do 16. ure v Šentrupertu na Dolenjskem, v Deželi kozolcev.

21. marca vsako leto na pobudo generalne skupščine Združenih narodov obeležujemo mednarodni dan gozdov, dan posvečen promociji in ozaveščanju o pomenu trajnostne in skrbne rabe gozda, kot enega najpomembnejših naravnih bogastev. Skupna tema letošnjega mednarodnega dneva gozdov po vsem svetu je »Gozdovi za trajnostna mesta«.

Osrednja prireditev ob letošnjem Mednarodnem dnevu gozdov, ki je namenjena splošni javnosti, še posebej pa osnovnošolcem, bo potekala 21. marca 2018 od 9. do 16. ure v Šentrupertu na Dolenjskem, v Deželi kozolcev. Na prireditvi se bodo zvrstile različne predstavitve in predavanja o vlogah in pomenu gozda, o gospodarjenju z gozdovi in o skrbni rabi dobrin, ki nam jih gozdovi nudijo.

Prilagamo vabilo na prireditev. Poleg osrednje prireditve smo ob Mednarodnem dnevu gozdov 2018 na Zavodu za gozdove Slovenije pripravili še vrsto drugih dogodkov za različne ciljne skupine – celoten program dogodkov in prireditev je dostopen na spletni strani Zavoda za gozdove Slovenije.

Lepo vabljeni, da se katere od prireditev udeležite.

 

Zavod za gozdove Slovenije

 

Medarodni dan gozdov 2018: Gozdovi za trajnostna mesta
« Nazaj