Preskoči na vsebino
 

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

SI | EN
Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi

Novice

Klepet na naj poti 2020 ob Učni poti Drvošec

V petek, 23. 4. 2021, je ob Cerkniškem jezeru na Tematski poti Drvošec, ki je bila konec lanskega oktobra razglašena za najboljšo tematsko pot v državi, potekal tradicionalni dogodek Klepet na naj poti 2020. Z akcijo in dogodkom, v katerih Zavod za gozdove Slovenije sodeluje kot partner, Turistična zveza Slovenije vsako leto izbere in počasti najboljšo tematsko pot.

Dogodka so se udeležili govorniki: Peter Misja, podpredsednik Slovenske turistične organizacije, Marko Rupar, župan občine Cerknica, Urška Ogrinc, vodja enote za turizem v Notranjskem regijskem parku, Janez Logar, v.d. direktorja Zavoda za Gozdove Slovenije, Marko Lenarčič, direktor Slovenia Outdoor, Aktivna Slovenija giz in Jože Prah, koordinator področja gozdnih učnih poti na Zavodu za gozdove Slovenije in predsednik komisije za izbiro Naj poti.

Mag. Janez Logar, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za gozdove Slovenije, je ob dogodku povedal, da so tematske poti priložnost, da lokalno okolje pokaže »tisto najboljše, kar ima«: »Učne poti usmerjajo obisk v gozdu ter zmanjšujejo škodo, ki jo v gozdu povzročata rekreacija in turizem. So pomemben instrument varstva narave, saj ljudje varujemo tisto, kar poznamo.« Izpostavil je pomen dela s šolsko mladino, saj so ravno današnji otroci in mladina tisti, ki bodo v prihodnosti skrbeli za gozdove. Ob koncu nagovora je poudaril pomembno vlogo mreže gozdnih učnih poti pri razvoju podeželja.

»Pot ne ponuja zgolj sprehoda ob Cerkniškem jezeru in kot dodane vrednosti ne nudi le poučnih tabel, interaktivnih info točk (npr. silhueta volka, plezalo ris, medved in njegov brlog) ter treh opazovalnic narave. V okviru Tematskih vikendov lahko obiskovalci na tej poti z izkušenimi vodiči opazujejo ptice, se učijo preživetja v naravi, iščejo izgubljeni zaklad, nabirajo zdravilna zelišča, spoznavajo mite in dejstva o nastanku Cerkniškega jezera in še in še,« pa so ob dogodku sporočili iz Notranjskega regijskega parka.

« Nazaj